Caută
Close this search box.

Polițiști la datorie. Au fost loviți când au cerut o declarație pe proprie răspundere

Scandal în plină stradă într-o comună vasluiană, unde un bărbat a sărit pur și simplu la bătaie cu polițiștii care nu făceau altceva decât să-i verifice declarația pe proprie răspundere.

Iar cazul nu este singular, polițiștii având de-a face cu multe astfel de situații absurde, în care sunt agresați, fizic, absolut fără motiv. Ca să nu mai vorbim de cazurile în care se încalcă efectiv prevederile în vigoare.

Extrem de nervos că i s-a cerut declarația și cartea de identitate, vasluianul de 39 de ani s-a apucat să-i înjure pe oamenii legii, după care l-a lovit cu pumnul pe unul dintre ei.

Bărbatul va sta acum după gratii pentru următoarele 30 de zile, fiind acuzat, conform legii, de ultraj.

„La data de 31 martie a.c., ora 21:00, o patrulã din cadrul Sectiei 4 Poliție Ruralã Husi, ce se afla în exercitarea atributiilor de serviciu pe raza satului Stãnilesti, a depistat si oprit pentru legitimare un bãrbat de 39 de ani, domiciliat în aceeasi localitate, ce se deplasa pe un drum public. Persoanei i s-a solicitat sã prezinte un document de identitate în vederea legitimãrii, sã precizeze locul si motivul deplasãrii, conform ordonantelor militare în vigoare, prezentând declaratia pe proprie rãspundere sau adeverinta de la angajator, dupã caz. Bãrbatul a refuzat sã se legitimeze, devenind agresiv verbal si fizic, proferând amenintãri si expresii jignitoare la adresa unuia dintre politisti. Încercând sã îsi asigure scãparea, a împins unul dintre politisti, iar pe al doilea l-a lovit în zona fetei. În cauzã, a fost sesizat Parchetul de pe lângã Judecãtoria Husi care a preluat efectuarea cercetãrilor sub aspectul sãvârsirii infractiunii de ultraj”, spun reprezentații IPJ Valsui.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri