Caută
Close this search box.

Prima TV, cumpărată de Clever Media

prima tv

Telenovela vânzării postului de televiziune Prima TV se apropie de final, anunţă Paginademedia.ro.

După ce a fost la un pas de semnarea contractului anului trecut și tranzacția a picat, după ce creditorii au angajat și o companie de audit PwC ca să găsească un cumpărător, după ce au avut o ofertă inclusiv de la oligarhul Vladimir Plahotniuc (tot fără finalitate), postul de televiziune și-a găsit proprietarul.

Potrivit informațiilor Paginademedia.ro, contractul a fost finalizat în această lună.

Compania cu care Prima TV a agreat preluarea este aceeași cu care a fost la un pas să semneze anul trecut: Clever Media, deținută de Adrian Tomșa. Anul trecut, Clever și Prima TV au oprit discuțiile, după ce postul de televiziune a angajat compania de audit PriceWaterhouseCoopers să găsească un cumpărator.

Potrivit informațiilor Paginademedia.ro, Prima TV și Clever Media (compania care deține și televiziunile Look) au reluat discuțiile la începutul acestui an, după ce oferta făcută de Vladimir Plahotniuc (prin compania Prime), nu a evoluat.

Compania lui Adrian Tomșa va prelua business-ul Prima TV și angajații postului de televiziune. Suma: apropiată de cea inițială de acum un an, adică în jur de cinci milioane de euro.

Operațiunile Prima TV, post aflat în insolvență, deținut de Cristian Burci, vor fi preluate de Clever Media.

Compania Clever este deținută de omul de afaceri Adrian Tomșa. Mai operează posturile de televiziune Look, site-ul Profit.ro și postul de televiziune Profit.

Tomșa este și acționarul eAd Interactive, companie care deține drepturile de difuzare pentru Liga 1.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri