Caută
Close this search box.

Primăria Suceava a pus la dispoziţia cadrelor medicale 300 de locuri de cazare

suceava

Primăria Suceava a pus la dispoziţia cadrelor medicale din Suceava locuri de cazare, după ce comandantul medical al municipiului, secretarul de stat Ionel Paul Oprea, a anunţat că doreşte ca tot personalul să fie testat la infecţia cu noul coronavirus, să fie izolat de familie şi de zona citadină pentru a se evita răspândirea bolii.

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a precizat, miercuri, într-o conferinţă de presă online, că în acest sens au fost puse la dispoziţia personalului medical 100 de camere în două hoteluri din municipiu şi 116 locuri în căminele Colegiului Naţional „Spiru Haret”, fiind asigurate circa 300 de locuri da cazare.

„Sunt alături de cadrele medicale, dar în această perioadă nu avem încotro. Trebuie să fim disciplinaţi, trebuie să respectăm regulile în acest fel să gestionăm acest focar de infecţie de la Spitalul Judeţean”, a spus Lungu, citat de Agerpres.

Totodată, el a spus că Primăria Suceava a mai închiriat 100 de camere pentru persoanele care intră în carantină instituţionalizată, de la 1 martie asigură alimente şi apă persoanelor carantinate, celor aflate în autoizolare, iar în prezent şi cadrelor medicale care au nevoie de acest sprijin.

Pe de altă parte, Lungu a anunţat că, de la începutul acestei săptămâni, a început distribuirea a 500 de pachete cu alimente persoanelor vulnerabile din municipiu, precizând că sucevenii care au anumite nevoi pot apela la numărul de telefon pus la dispoziţia acestora.

„Nu ascund faptul că mă contactează persoane care îmi spun că nu au ce mânca, nu au produse alimentare”, a spus primarul, adăugând că toate persoanele care au probleme să sesizeze primăria, iar cei care sunt în situaţii de dificultate vor primi pachete până la Paşti.

„Este o perioadă dificilă. Trebuie să dăm dovadă de solidaritate”, a precizat Lungu.

El a făcut apel la populaţie să respecte ordonanţele militare şi să aibă răbdare până se vor relaxa măsurile impuse de Starea de Urgenţă.

„Este obligatorie purtarea măştii sau a unui fular, eşarfe, să-şi acopere gura, faţa.Trebuie să fim responsabili. Cifrele nu ne ajută. Nu trebuie să ne relaxăm cu aceste măsuri. Vă rog să avem răbdare”, a mai spus Lungu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri