Caută
Close this search box.

Primăria Târgu Secuiesc, sancționată de CNCD

„Consilul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) a admis sesizarea Asociației Civice pentu Demnitate în Europa (ADEC), condusă de Dan Tanasă, și a sancționat contravențional Primăria Târgu Secuiesc pentru fapte de discriminare pe criterii etnice a cetățenilor români necunoscători ai limbii maghiare pentru faptul că pagina de Facebook a instituției a promovat un eveniment public exclusiv în limba maghiară.

În luna martie 2019 Asociația Civică pentru Demnitate în Europa (ADEC), condusă de Dan Tanasă, a sesizat CNCD cu privire la faptul că pe pagina de Facebook a Primăriei Târgu Secuiesc este promovat un eveniment public (un târg de produse tradiționale) exclusiv în limba maghiară, fapt ce constituie o discriminare pe criterii etnice a cetățenilor români necunoscători ai limbii maghiare.

CNCD a admis sesizarea ADEC și a emis Hotărârea nr. 54/22.01.2020, comunicată astăzi, 22.04.2020, prin care a decis că faptele constituie discriminare pe criterii etnice a românilor și a aplicat Primăriei Târgu Secuiesc o sancțiune contravențională cu amendă în cuantum de 2000 de lei pentru discriminarea românilor.

Primarul din Târgu Secuiesc, UDMR-istul Bokor Tibor, a mai fost sancționat pentru discriminarea pe criterii etnice a românilor și în anul 2018 (detalii aici).

Fragment din Hotărârea nr. 54/22.01.202

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri