Caută
Close this search box.

Primele trei recoltări de plasmă de la donatori vindecaţi de COVID-19 au avut loc la Bucureşti

Procesul de colectare a plasmei pentru tratarea pacienților infectați cu noul coronavirus a demarat. Primele trei recoltări de plasmă de la donatori vindecaţi de COVID-19 au avut loc marţi, la Centrul de Transfuzie Sanguină Bucureşti, anunță Ministerul Sănătății într-un comunicat.

De acest tratament pot beneficia doar pacienții cu COVID-19 aflați în stare critică.

Plasma va fi testată şi după calificarea biologică va fi pusă la dispoziţie spitalelor. Medicii spun că fiecare pacient vindecat de COVID-19 poate furniza 600 ml de plasmă autoimună.

Momentul optim de recoltare este la 14 zile după vindecare când, spun specialiştii, anticorpii sunt în formă maximă.

De acest tratament pot beneficia doar persoanele de peste 18 ani, diagnosticate cu COVID-19 și care se află în stare critică.

Potrivit regulamentului, citat de B1 TV. acești pacienți trebuie să fie internați la o secție de terapie intensivă a unui spital desemnat prin ordin al ministrului Sănătăţii pentru tratamentul pacienţilor COVID-19 şi avizat de Comisia de A.T.I.

De asemenea, un alt criteriu este ca pacientul să prezinte o progresie rapidă a unei pneumonii severe / a unor infiltrate pulmonare (> 50% în 24-48 ore), în ciuda tratamentului administrat anterior.

„Ministerul Sănătăţii încurajează donarea voluntară de sânge şi produse de sânge şi prin toate acţiunile întreprinse urmăreşte să îmbunătăţească modul de donare in rândul populatiei, în beneficiul pacienţilor.

În acest context, pacienţii vindecaţi cu COVID 19 vor fi contactaţi, cu respectarea regulilor naţionale şi ale UE, sau pot contacta centrele de transfuzie sanguină in vederea donării de plasmă”, transmite Ministerul Sănătăţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri