Formaţiunea medicală de tratament (FMT) ROL 2, amplasată în perimetrul Institutului de Gerontologie şi Geriatrie „Ana Aslan” din Otopeni, a început preluarea pacienţilor diagnosticaţi cu COVID-19, prin decizie a Centrului Naţional de Coordonare şi Conducere, primii şapte pacienţi sosind în cursul zilei de vineri şi în sâmbătă dimineaţa.

În perioada următoare, formaţiunea medicală care funcţionează ca secţie externă a Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central (SUUMC) va primi un număr cuprins între 40 şi 70 de pacienţi adulţi diagnosticaţi cu forme uşoare ale virusului SARS-CoV-2 sau asimptomatici.

„Prin procedurile stabilite, FMT ROL 2 va prelua pacienţi de la Institutul Naţional de Boli Infecţioase „Prof. Dr. Matei Balş”, Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale „Dr. Victor Babeş” şi Spitalul Clinic Colentina, care vor fi transportaţi cu autospeciale SMURD pentru transport victime multiple”, precizează un comunicat difuzat de MAPN.

Spitalul are în compunere corturi medicale şi containere – care cuprind, printre altele, unităţi de triaj, laborator, radiologie, sterilizare, zonă de decontaminare – structura fiind operaţională, din punct de vedere administrativ şi medical, după ce a parcurs, succesiv, etapele prevăzute de procedurile medicale în vigoare.

Totodată, în incinta Institutului de Geriatrie şi Gerontologie ‘Ana Aslan’ Otopeni este acreditată şi funcţionează o tabără cu peste 130 de spaţii de cazare destinată formelor uşoare şi medii pentru pacienţii infectaţi cu COVID-19, iar în clădirea institutului funcţionează Unitatea de Primiri Urgenţe şi se regăsesc spaţiile de cazare pentru personalul care încadrează facilitatea medicală.

375 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 + 4 =