Caută
Close this search box.

Producătorii costumelor din serialul Cernobîl donează măști și haine de protecție pentru Covid-19

Producătorii de costume din spatele celebrului serial de televiziune „Cernobîl” au anunțat că vor dona măști, haine de protecție și alte echipamente medicale celor care se află acum în primele linii ale luptei mondiale împotriva coronavirusului.

Potrivit The Moscow Times, compania spaniolă Peris Costumes a anunțat că va face această donație sâmbătă, deoarece numărul de cazuri globale confirmate a trecut de un milion.

”Trăim într-un coșmar în care realitatea depășește ficțiunea.” – au spus spaniolii.

În plus față de serialul de succes care prezintă urmările dezastrului nuclear din 1986 în Ucraina sovietică, compania Peris Costumes a lucrat și la alte titluri cinematografice populare, inclusiv filmele James Bond și „The New Pope”.

“Pentru a atenua situația generată de Covid-19, Peris și-a schimbat activitatea obișnuită prin reconvertirea atelierelor sale pentru a produce rochii, poncho, măști și toate tipurile de materiale de protecție”, se arată într-un comunicat postat pe Instagram.

Producătorii de costume au mai spus că vor dona o parte din echipamentele lor de la birouri din Lisabona, Madrid, Mexico City, Budapesta și Viena.

Directorul general al costumelor Peris Costumes, Javier Toledo, a declarat că acțiunea companiei sale va „ajuta la satisfacerea cererilor venite din partea spitalelor, secțiilor de poliție, serviciilor sociale și primăriilor”.

”Vrem ca donația noastră să fie o contribuție umilă la această situație de tip Dante, în numele industriei de film, televiziune și teatru, în ansamblu”, a spus Toledo.

„Dacă această detenție ne-a învățat ceva, este nevoia de divertisment și importanța sa în momente ca acestea, dar mai ales în viitor, chiar dacă uneori nu i se acordă recunoașterea pe care o merită”, a spus el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri