Caută
Close this search box.

PSD, ALDE, Pro România vor să pună la punct un program economic coerent

psd

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a anunţat că PSD deţine în acest moment o majoritate suficientă în Parlament şi intentiomează să adopte legi economice, pe care apoi să le impună Guvernului.

„Am creat în acest moment o majoritate suficientă să putem veni în Parlament cu un program coerent economic, pentru că noi considerăm că Guvernul României nu a venit cu nimic concret, etapizat, cu nimic care să vină în aşteptarea românilor, că românii să ştie ce-i aşteaptă în viitor”, a declarat Ciolacu, la Palatul Parlamentului.

Marcel Ciolacu a susţinut că PNL ”îşi bate joc de români” şi blochează la Curtea Constituţională, din nou, amânarea ratelor la bănci şi ajutorul pentru producătorii agricoli afectaţi de secetă.

„PNL îşi bate joc de români! Şi blochează la CCR, din nou, amânarea ratelor la bănci şi ajutorul pentru producătorii agricoli afectaţi de secetă. Se ţin cu dinţii de ‘dobânda la dobândă’ şi pentru asta sunt în stare să îşi conteste propria ordonanţă”, a scris Ciolacu, pe Facebook.

El a susţinut că, „indiferent de ce declară seara pe televizoare”, acţiunile de a doua zi „îi dau de gol” pe liberali şi arata românilor adevăratele lor intenţii.

„PNL nu vrea să-i ajute pe românii şi firmele româneşti care suferă din cauza crizei. Nu îi interesează protejarea nivelului de trai al romanilor şi nici păstrarea locurilor de muncă. Nu mai sacrificaţi cetăţenii şi mediul de afaceri pentru lupta voastră politică! Trebuie să guvernaţi pentru ei, nu împotriva lor”, a adăugat preşedintele PSD.

Liderul deputaţilor PNL, Florin Roman, a anunţat că liberalii vor ataca la Curtea Constituţională proiectul de lege de aprobare a OUG 37/2020 privind acordarea unor facilităţi celor care au credite, după ce actul normativ a fost modificat în Parlament.

„Am spus încă de la început, de când am intrat în această situaţie, că vom ataca la Curtea Constituţională absolut orice demers populist care nu are o susţinere şi o fundamentare serioasă în realitate. Din Opoziţie poţi să propui să fie mâine kilogramul de ulei un leu, să fie kilogramul de carne un leu şi 10 bani, poţi să propui absolut orice. Ideea e că trebuie să ai şi partea de responsabilitate. (…) Sigur că ordonanţă, aşa cum ne-am aşteptat, a fost modificată în Parlament şi, din acest motiv, pe ideea că lucrurile au fost deja clar stabilite de către Guvern şi nu mai era nevoie de această modificare, o să atacăm la Curtea Constituţională legea adoptată astăzi”, a afirmat Roman, în plenul Camerei Deputaţilor.

Camera Deputaţilor a aprobat cu mai multe amendamente proiectul de lege pentru aprobarea OUG 37/2020 privind acordarea unor facilităţi pentru împrumuturile date de instituţii de credit şi instituţii financiare nebancare anumitor categorii de debitori.

Au votat „pentru” 208 deputaţi, 103 „împotriva”, iar opt s-au abţinut.

Proiectul de lege are ca obiect de reglementare suspendarea, la cerere, a obligaţiilor de plată aferente împrumuturilor, reprezentând rate de capital, dobânzi şi comisioane, pentru o perioadă care să nu depăşească dată de 31 decembrie 2020, pentru unii beneficiari ai creditelor acordate de instituţii de credit şi instituţii financiare nebancare, pe fondul posibilelor dificultăţi pe care aceştia le-ar putea întâmpina în rambursare ca urmare a efectelor pandemiei COVID-19 (persoane fizice, persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale, întreprinderi familiale, întreprinderi mici şi mijlocii, IFN-uri).

„Dobânda datorată de debitori, precum şi comisioanele aferente corespunzătoare sumelor scadente a căror plată a fost suspendată nu se capitalizează la şoldul creditului existent, la finalul perioadei de suspendare. (…) Pentru debitori persoane fizice pentru care prelungirea maturităţii creditelor depăşeşte limita de vârsta prevăzută prin reglementările creditorilor de acordare a creditelor, creditorii procedează la restructurarea creditelor cu depăşirea limitei de vârsta”, prevede printre altele proiectul adoptat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri