Caută
Close this search box.

Radu Banciu, amendat cu 2.000 de lei pentru că ”s-a întors seara acasă”

radu banciu

Radu Banciu, realizatorul emisiunii „Lumea lui Banciu“, de la B1 TV, a fost amendat cu 2000 de lei. 

Anunțul a fost făcut chiar de Radu Banciu, care a declarat că a fost ”amendat pentru că se întorcea noaptea acasă, după emisiune, în timp ce în Guvern se fură”, politicienii profitând de pandemia de coronavirus.

În aceeași emisiune, Radu Banciu a dezvăluit că soția lui Nelu Tătaru, ministru al Sănătății în guvernul Orban, vinde măsți de protecție în farmacia pe care o deține în Huși cu 15 lei bucata, fără bon fiscal.

Realizatorul a fost amendat în trafic, de un polițist.

Mă duceam acasă cu mașina inscripționată cu numele postului și cu sigla de presă, iar el îmi dă 2.000 de lei amendă. Așa voia mușchiul lui. E polițist și va avea dreptate în fața legii”, a spus realizatorul.

Amenda dată lui Radu Banciu readuce în spațiul public faptul că România este singura țară din Uniunea Europeană, unde legitimația de presă trebuie dublată de adeverință pe proprie răspundere în perioada specială a stării de urgență. În Franța, Germania, Italia, Spania de exemplu, unde sunt restricții similare cu cele impuse de statul român, ziaristul este lăsat să-și facă meseria pe baza legitimației de presă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri