Caută
Close this search box.

Raed Arafat va fi coordonatorul rezervelor medicale pentru țările Uniunii Europene – surse

arafat

Uniunea Europeană a pus la punct, în contextul gestionării crizei provocate de coronavirus, o procedură pentru achiziționarea în comun a unei rezerve strategice de echipamente medicale necesare pentru statele membre.

Europarlamentarul USR-PLUS Nicu Ștefănuță susține că Raed Arafat va fi responsabilul acestor achiziții publice pentru țările UE.

„România este una dintre țările care s-a oferit gazdă a rezervelor europene și atunci ea trebuie să facă achiziții publice pentru toate statele membre. Este o responsabilitate foarte mare, sper ca Raed Arafat, prin departamentul pe care îl coordonează, Inspectoratul pentru Situații de Urgență, să aibă timp pentru asta asta”, a declarat pentru Libertatea europarlamentarul USR-PLUS Nicu Ștefănuță.

Șeful DSU nu a confirmat informația, dar Mediafax scrie că președintele Iohannis a afirmat, recent, că România este parte a acestui proces.

Este vorba despre o rezervă strategică de echipamente pe care UE o pune la dispoziția statelor membre. În cadrul negocierilor se discută despre suma anuală de 80 de milioane de euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri