Caută
Close this search box.

Regulile izolării se aplică după caz. În plină pandemie,180 de români ajung, joi, în Marea Britanie la cules de fructe

Românii sunt la mare căutare la muncile agricole. După ce, câteva mii de conaţionali s-au înghesuit în avioanele de Germania, a venit rândul Marii Britanii să importe forţă de muncă din ţara noastră. Astfel, 180 de români sunt aşteptaţi, joi, la Londra pentru a munci pe câmp, în plină pandemie de coronavirus.

Un avion Boeing 737 a fost închiriat pentru a transporta românii pe aeroportul Stansted din Londra. De acolo, muncitorii noştri vor merge la cules de fructe, scriu britanicii de la Daily Mail.

Englezii susţin că au adus forţă de muncă din România pentru a putea compensa lipsa personalului în pandemia de coronavirus. Localnicii nu s-au înghesuit să aplice pentru aceste job-uri, aşa că au fost nevoiţi să apeleze la străini.

UE a definit muncile agricole ca fiind ”esențiale” … dar marea Britanie nu mai face parte din UE … sau poate mai face … cine mai știe?!

Este doar primul avion plin cu români care va ateriza în Marea Britanie în perioada următoare. Daily Mail scrie că mai sunt aşteptate alte şase chartere care să asigure faptul că fermele din Marea Britanie au forţă de muncă suficientă.

Asociația Country Land & Business a avertizat deja că restricţiile de călătorie actuale ar putea avea un uriaş impact negativ în ceea ce priveşte agricultura, domeniu care se confruntă cu mari lipsuri de personal.

Companiile aeriene low-cost au suspendat zborurile între Marea Britanie şi ţările est-europene pe perioada pandemiei de coronavirus. Printre aceste companii se numără EasyJet, Ryanair şi Wizz Air.

Serviciul Air Charter a confirmat faptul că a rezervat primul serviciul care transportă muncitori din Europa în Marea Britanie. Românii care vor ateriza joi la Londra vor merge cu autobuzul la fermele din sud-estul Regatului Unit şi la Lincolnshire.

Alți peste 2000 de români au plecat în Germania la munci agricole

Pasagerii de la bordul aeronavei vor fi obligaţi să respecte recomandările de distanţarea socială şi nu vor putea părăsi România dacă prezintă simptome asociate infectării cu virusul COVID-19.

Anglia este a doua ţară europeană care anunţă angajarea forţei de muncă din România pentru muncile agricole în plină pandemie de coronavirus. În ultima săptămână, peste 2000 de români au plecat în Germania la cules de sparanghel şi alte munci agricole.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri