Caută
Close this search box.

Restaurantul lui Dragnea din Turnu Măgurele livra mâncare expirată celor aflaţi în carantină

dragnea

Comisarii de la Protecția Consumatorului Teleorman au amendat compania Nutrelo Group cu 20.000 de lei, pentru că le dădea mâncare expirată persoanelor aflate în carantină.

”ANPC s-a autosesizat în urma unei postări apărute pe o rețea de socializare privind calitatea hranei distribuite unor persoane aflate în carantină, în județul Teleorman, iar în urma verificărilor realizate de comisarii CJPC Teleorman la SC Nutrelo Group SA din Turnu Măgurele, operatorul economic la care se aflau cazate persoanele carantinate și care pregătea și hrana pentru acestea, în restaurantul propriu, s-au constatat următoarele abateri:

– folosirea de materii prime pentru prepararea hranei, cu data durabilității minimale/data limită de consum depășită sau care nu erau însoţite de eticheta de produs de unde să rezulte principlalele elemente de identificare şi caracterizare;

– nerespectarea condițiilor de păstrare impuse de producător pentru anumite materii prime, respectiv produse din carne care ar trebui păstrate la temperaturi de refrigerare, acestea fiind congelate.

Operatorul economic a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 20.000 lei, fiind retrase din consumul uman produsele alimentare găsite în neregulă”, arată un comunicat al ANPC.

Restaurantul operat de compania Nutrelo Group este deținut de Valentin Dragnea, fiul fostului lider PSD, și de Gabriel Putineanu, un partener de afaceri al familiei Dragnea.

Potrivit Liber InTeleorman.ro, Hotelul Turris din Turnu Măgurele a devenit centru de carantină pe data de 5 aprilie și are capacitatea de a caza 130 de persoane venite din zonele roșii. Costul plătit de primăria Turnu Măgurele pentru o zi de cazare în carantină la hotelul lui Dragnea este de 230 lei, la care se adaugă 70 lei pe zi masa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri