Caută
Close this search box.

România a solicitat Comisiei Europene rambursări de peste 211 milioane de euro pentru proiectele PNDR 2020

rezervele valutare

România a transmis Comisiei Europene declaraţia de cheltuieli aferentă primul trimestru, pentru proiectele PNDR 2020, în valoare de peste 211 milioane de euro, în vederea rambursării, comunică Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR).

Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale a transmis către Comisia Europeană declaraţia de cheltuieli aferentă primului trimestru al acestui an (01 ianuarie 2020 – 31 martie 2020) în valoare de 211.016.820,16 euro. Acest document este necesar pentru ca suma să fie aprobată şi apoi rambursată către România şi astfel să intre în bugetul de stat al ţării noastre„, precizează AFIR.

Sumele solicitate reprezintă plăţile efectuate de către AFIR pentru proiectele de investiţii finanţate prin PNDR 2020 în valoare de 124.506.370,12 euro, dar şi plăţile compensatorii aferente măsurilor delegate către Agenţia de Plăţi pentru Intervenţie în Agricultură (APIA) – 86.510.450,04 euro.

Sumelor menţionate în declaraţia de cheltuieli li se adaugă contribuţia financiară de la bugetul naţional, valoarea totală pentru primul trimestru 2020 fiind de 254.560.173,49 euro. Facem precizarea că aceşti bani au fost deja plătiţi beneficiarilor Programului Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR 2020) de către AFIR„, spune comunicatul AFIR.

Potrivit Agerpres, rambursarea cheltuielilor efectuate de către un stat membru va certifica, de asemenea, corectitudinea acestor cheltuieli şi mai ales faptul că AFIR are toate sistemele de implementare şi plată în deplină concordanţă cu cerinţele regulamentelor europene.

Comisia Europeană a rambursat României în acest an peste două miliarde de euro din sumele utilizate de la bugetul de stat pentru plăţile directe în agricultură, a anunţat Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale pe 6 aprilie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri