Caută
Close this search box.

S-a pornit propaganda. Carmen Avram spune că românii plecaţi la muncă în străinătate sunt sclavi

carmen avram

Europarlamentarul PSD Carmen Avram susţine că românii care au plecat la muncă în Germania sunt trataţi ca nişte sclavi. Avram a primit numeroase reacţii foarte critice pentru aceste afirmaţii.

„A fi sărac nu e egal cu a fi sclav!! Înregistrările de mai jos va arăta cum sunt trataţi cetăţenii romani, plecaţi din ţară – cu aprobarea guvernului!! – ca să muncească pe plantaţiile de sparanghel din Germania. Cu ore extenuante de muncă – fiind scoşi pe câmp inclusiv noaptea – cu plăti abuzive la kilogram, cu o cazare inumană – 3 băi la nişte zeci de oameni – cu urlete, demiteri pe bandă rulantă şi ameninţări la adresa lor, cu comisioane ilegale pentru anumite firme de recrutare din ţară, romanii trăiesc ca suboamenii. Cum ministrul Muncii pare că a dispărut, romanii strigă zadarnic după ajutor şi spun că se simt vânduţi”, a scris Avram, pe Facebook.

Europarlamentarul PSD a primit mii de comentarii critice. Iată câteva dintre cele mai apreciate:

•Eu muncesc de 25 de ani în fundul pământului la aproape 1000 metri adâncime şi nu mă mai plâng. Veniţi în mâna dacă într-adevăr vreţi să vedeţi condiţii grele.

•Ce tot atâta zarvă! E ceva corect! Nimeni nu a fost obligat să plece! Nu e de vină nimeni! Neamţu a cerut,guvernul a aprobat şi oamenii au fost de-acord ! Nu le convine, acasă şi la muncă unde se pricep!

•Doamna mea, dragă, cu tot respectul pe care vi l port, dar, aceşti oameni, nu au plecat sub presiunea unei arme şi chiar, se pare, din spusele lor, că nu ar fi nici pt prima dată!

Jurnalistul Mircea Marian aduce aminte că Avram încasează un salariu de 7.000 de euro „datorită infractorului Dragnea”.

„De la înălţimea salariului ei de 7.000 de euro/ lună (pe care-l primeşte datorită infractorului Dragnea), doamna europarlamentar PSD Carmen Avram îi face ‘sclavi’ pe nişte oameni liberi care au evadat de pe moşiile latifundiarilor pesedizati şi au plecat în străinătate ca să aducă bani acasă, pentru familiile lor. M-am săturat de porcăria asta propagandistica cu ‘sclavii lui Merkel’.

Aceşti cetăţeni romani erau sclavi, dar pe moşiile latifundiarilor din România. Hălci întregi din ţară sunt controlate de aceste personaje – care câştigă sume uriaşe doar din subvenţii generoase, de aceea PSD s-a opus cu disperare plafonării lor – şi oamenii locului sunt la mila lor, exploataţi la sânge. O las pe doamna europarlamentar PSD să spună cu cât erau plătiţi aici în România, dar din Germania vin cu 1850 de euro/ deplasare (declaraţia de pe Deutsche Welle a unui muncitor).

Oamenii aceştia, pe care propaganda PSD i-a asimilat unei turme iraţionale şi i-a insultat, s-au eliberat, pur şi simplu. S-au eliberat, şi-au asumat riscurile, ştiind care le sunt alternativele mai bine decât grijulia doamna Avram şi mercenerii din presă.

Încetaţi, deci, să mai insultaţi şi să mai căinaţi cu lacrimi de crocodil nişte oameni liberi, doamna eurodeputat. Ei nu vor să fie slugile unor mafioţi. Mercenarii Antenei 3, care acceptă să fie plătiţi de un turnător, condamnat penal pentru că a furat 60 de milioane de euro de la statul român, şi, în schimb, măcăne la comandă, aceştia sunt sclavi, nu nişte oameni care muncesc cinstit, pe brânci, culegând sparanghel.

Ca să vă fie clar: între angajaţii de top, plătiţi cu mii de euro, ai trustului Intact şi aceşti culegători de sparanghel, aş spune fără ezitare că ‘sclavi’ sunt oamenii turnătorului Felix. Respectul meu pentru toţi oamenii care muncesc cinstit şi astfel au grijă de famillile lor”, a scris Marian, pe Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri