Secțiile de Ortopedie și Medicină Internă ale Spitalului Județean de Urgență Bacău au fost închise, după ce DSP a descoperit cazuri de infecție cu COVID-19 din focar extern, se arată într-un comunicat al conducerii spitalului.

„În conformitate cu adresele DSP nr. 11760 și 11762, din 25 aprilie 2020, conducerea Spitalului Județean de Urgență (SJU) Bacău a dispus închiderea secțiilor de Ortopedie și Medicină Internă din cadrul spitalului, pentru o perioadă de 14 zile începând de la data sus-menționată.

Măsura a fost instituită în urma identificării unor cazuri de infecție cu virusul COVID-19, la nivelul celor două secții, cazuri evidențiate de DSP atât în urma testărilor RT – PCR, cât și după realizarea de anchete epidemiologice amănunțite în rândul unor pacienți și al familiilor acestora”, se arată în comunicatul preluat de Mediafax.

Conducerea spitalului precizează că infecțiile descoperite provin din focar extern, fiind vorba de pacienți asimptomatici care nu au recunoscut, în declarațiile pe proprie răspundere, că au avut anterior contacte cu persoane infectate.

Persoanele confirmate cu COVID-19 au fost izolate și transferate la secția de Boli Infecțioase a SJU Bacău și la Spitalul Municipal Onești, desemnat spital suport în tratarea COVID-19 în județul Bacău.

252 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 + 3 =