Caută
Close this search box.

Șefa unui spital anti-Covid din Rusia a fost demisă prin Metoda Putin: a căzut de la etaj

rusia

Direactoarea unui spital din Siberia, transformat în unitate pentru pacienţii cu coronavirus, a căzut de la etajul cinci, după ce s-a opus unui şef politic. Ea este în stare critică.

Yelena Nepomnyashchaya, în vârstă de 47 de ani, a căzut de la o fereastră de la etajul 5 al spitalului Regional pentru Veterani de Război Krasnoiarsk, după o convorbire cu şeful departamentului regional al sănătăţii.

Ea s-a opus transformării a încă unei clădiri a spitalului într-o unitate pentru 80 de pacienţi cu Covid-19, din cauza penuriei de echipamente de protecţie şi a lipsei de instruire în rândul personalului medical, anunţă Moscow Times.

”Poate, în aceste circumstanţe, femeia a comis un act disperat”, a declarat o sursă citată de publicaţie. Regiunea Krasnoiarsk, aflată la 4.000 de kilometri est de Moscova, este printre cele mai afectate 20 de teritorii ruseşti, cu 527 de cazuri şi cinci decese.

O sursă din cadrul forţelor de ordine a declarat pentru Novaya Gazeta că ancheta este încă în desfăşurare, dar datele preliminare nu arată că s-ar fi comis vreo infracţiune.

Incidentul în care a fost implicată Nepomnyashchaya vine în contextul unei serii de decese suspecte de jurnalişti care au murit căzând de la ferestre în ultimii ani, aminteşte Moscow Times.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri