Caută
Close this search box.

Suedia dă drumul la competiţiile sportive, deşi coronavirusul e în ascensiune

suedia

Suedia a avut una dintre cele mai relaxate abordări în fața pandemiei de coronavirus. Nordicii nu au impus izolarea totală, deși numărul infectărilor cu COVID-19 a depășit 12.500, pe 16 aprilie.

Doar în ultimele 24 de ore, în țară s-au înregistrat 613 cazuri și 130 de decese. Totuși, Suedia menține deschise barurile, restaurantele și școlile. Guvernul a interzis adunările cu mai mult de 50 de persoane, dar antrenamentele echipelor sportive din țară decurg normal.

Mai mult, nordicii se pregătesc să reia fotbalul. Pe 17 aprilie, încep meciurile din eșaloanele inferioare, de la divizia a patra până la a șaptea, precum și competițiile destinate juniorilor. De asemenea, se reiau ligile feminine, de la al treilea nivel până la al cincilea.

O zi mai târziu, pe 18 aprilie, debutează turneul „Stockholm Challenge”, la care vor participa patru echipe feminine din capitala Suediei. Djurgaarden (prima divizie), AIK Stockholm, Hammarby şi Brommapojkarna (din divizia secundă) vor disputa un turneu tur-retur, care se va încheia pe 24 mai.

Chiar dacă prima divizie masculină de fotbal din Suedia a fost amânată pentru moment, cluburile se pregătesc și chiar au programate partide amicale în următoarele zile.

Prim ministrul Suediei, revoltat: ”Nu de asta are nevoie societatea acum!”
Potrivit publicației SVT, mai multe echipe se opun startului de sezon. Și prim ministrul Suediei, Stefan Lofven (62 de ani), a criticat dur decizia Federației. ”Cred că e iresponsabil și nu e necesar”, a spus premierul, potrivit publicației locale Aftonbladet.

Lofven crede că partidele de fotbal vor accelera răspândirea noului coronavirus. ”Iubesc fotbalul și îmi place să urmăresc jocuri de câte ori e posibil. Dar acum nu e momentul pentru asta. Nu de asta are nevoie societatea acum”, a adăugat oficialul suedez.

Prim ministrul se opune partidelor de fotbal între adulți, totuși a specificat că nu va forța Federația să anuleze competițiile. ”Toți cei care au jucat fotbal vreodată știu că, la cel mult un minut după ce începe meciul, apar contactele fizice. Jucătorii se pot infecta reciproc, dar și să se rănească și astfel să ocupe locuri în spitale, de care ar avea nevoie altcineva”, a precizat Lofven.

Suedia a suportat numeroase critici în ultimele zile, din cauza strategiei sale în lupta cu COVID-19. Anders Tegnell, epidemiolog șef al Agenției de Sănătate Publică din Suedia, a descris abordarea țării drept o încercare de a asigura ”o răspândire lentă a infecției și că serviciile de sănătate nu sunt copleșite”.

El a argumentat că este important pentru o parte a populației să dobândească imunitate, informează The Guardian.

1.333 de suedezi au murit din cauza noului coronavirus

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri