Caută
Close this search box.

Tătaru, despre pandemia de coronavirus: Când ar putea apărea o eventuală relaxare

nelu tătaru

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat, luni, la Galaţi, în contextul pandemiei de coronavirus, că o eventuală relaxare a măsurilor impuse ar putea apărea în mai.

Demnitarul a precizat că relaxarea măsurilor privind combaterea coronavirusului se va face gradual şi cu anumite precauţii şi restricţii.

„În acest moment ţinem foarte mult la restricţii, fiindcă vin trei-patru săptămâni destul de grele. Vorbim poate de o relaxare după 15-20 mai sau 1 iunie, dar aceste relaxări se vor face progresiv doar separat pe fiecare localitate în parte şi se vor face în acelaşi timp şi cu nişte restricţii.

Nu vom ieşi decât dacă vom avea o mască sau mănuşi. Adică trebuie să ne gândim că o relaxare pe care o facem va rămâne cu nişte precauţii”, a spus Tătaru.

În plus, ministrul Sănătăţii a afirmat, potrivit Agerpres, că o eventuală relaxare a măsurilor nu se va aplica persoanelor de peste 65 de ani decât mai târziu.

„Pentru cei de peste 65 de ani se ia în calcul şi o perioadă mai mare de o lună după relaxare, dacă situaţia o va cere. Noi trebuie să ne gândim că ei sunt cei vulnerabili.

Uitaţi-vă în acest moment la cei care produc decesele, sunt cei care au patologie multiplă, comorbidităţi, care au peste 65 de ani. Noi trebuie să ne protejăm vârstnicii şi trebuie să luăm măsurile care trebuie luate”, a subliniat Tătaru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri