Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, împreună cu Asociaţia Proacta EDU vine în sprijinul cetăţenilor cu o nouă linie telefonică de tip TelVerde pusă la dispoziţie de operatorul de telefonie fixă şi mobilă Digi România.

Prin proiectul “Voluntarii Împreună” desfăşurat la nivelul DSU, in urma unor analize efectuate, prezentăm aşadar, operaţionalizarea unui nou număr de telefon la care apelanţii pot beneficia de suport psihologic şi sprijin social. Numărul de telefon 0800070030 se poate apela gratuit, din orice reţea, de luni până sâmbătă, în intervalul orar 8.00-24.00, se arată într-un comunicat.

Acest număr de TelVerde este complementar celui dedicat exclusiv informării cetăţenilor despre COVID-19, precum şi platformelor #FiiPregatit şi #CeTrebuieSaFac, respectiv numărul TelVerde 0800800358, înfiinţat la data de 27 Februarie 2020 la nivelul Institutului Naţional de Sănătate Publică din subordinea Ministerului Sănătăţii.

Rugăm cetăţenii să apeleze numărul unic de urgenţă 112 doar pentru situaţii de urgenţă, iar pentru solicitarea de informaţii legate de noul Coronavirus sau pentru suport psihologic şi sprijin social să apeleze cele două linii de TelVerde, în funcţie de specificul informaţiilor solicitate.

Pentru o bună gestionare a situaţiilor de stres, tensiune, anxietate, singurătate, frică etc., care pot interveni pe perioada pandemiei de COVID-19, operatorii TelVerde vor face legătura între apelanţi şi comunităţile suport care fac parte din proiect, astfel încât populaţia să primească răspunsul şi/sau sprijinul aferent situaţiei în care se regăseşte.

“Această iniţiativă vine în sprijinul populaţiei României într-un moment dificil în care adaptabilitatea şi rezilienţa psihologică sunt elemente importante pentru echilibrul uman. Particularitatea acestui proiect constă în faptul că regrupează o comunitate diversă, inclusiv experţi, reprezentanţi ai mediului asociativ, minorităţi, persoane cu dizabilităţi, etc.” spune dr. Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

Prin implementarea proiectului “Voluntarii Împreună” se doreşte centralizarea problemelor de ordin psiho-emoţional din teritoriu şi punerea la dispoziţie a unei infrastructuri de voluntari care sa fie acoperitoare la nivel naţional, prevenind astfel riscul apariţiei unor pseudo-specialişti sau falşi voluntari. Toate entităţile juridice interesate să se alăture acestui proiect astfel încât să ajungem în fiecare comunitate pot transmite un e-mail de intenţie pe adresa voluntar@fiipregatit.ro, urmând a fi contactaţi în cel mai scurt timp.

275 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here