Caută
Close this search box.

Un cadru medical confirmat pozitiv la Spitalul Târgu Mureș. 50 de medici au intrat în autoizolare

arad

Un cadru medical al Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu Mureț a fost depistat pozitiv cu coronavirus, conform unui anunț de ultimă oră făcut de reprezentanții spitalului.

În consecință, peste 50 de angajați ai spitalului au fost plasați în autoizolare la domiciliu. Din fericire, doctorii se simt bine până în prezent.

Conform unui comunicat al Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș, „contacții asimptomatici ai cazurilor confirmate, inclusiv personalul medicao-santitar”, nu vor fi testați.

„Urmare a confirmării pozitive cu Covid-19 a unui cadru medical din Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș, începând din data de 4 aprilie 51 de persoane din rândul personalului medico-sanitar și auxiliar au intrat în autoizolare la domiciliu, pentru siguranța tuturor.

Conform Metodologiei de supraveghere a sindromului respirator acut cu noul coronavirus (Covid-19), contacții asimptomatici ai cazurilor confirmate, inclusiv personal medico-sanitar, nu fac obiectul testării.

În acest caz, se recomandă auto-izolare la domiciliu 14 zile de la ultimul contact, aceștia testându-se la apariția simptomatologiei, în decurs de 14 zile de la ultimul contact”, au transmis reprezentanții spitalului, conform Hotnews.ro.

Momentan, toate cadrele medicale intrate în carantină se simt bine, inclusiv medicul depistat pozitiv cu coronavirus.

La nivel național, peste 300 de cadre medicale au fost infectate cu coronavirus. Cea mai dramatică situație e la Suceava, unde orașul a fost plasat în carantină după ce situația a fost scăpată de sub control.

În Italia, țara cea mai afectată de coronavirus în Europa, 80 de cadre medicale au murit în urma infecției cu COVID-19.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri