Caută
Close this search box.

Un celebru microbiolog prezice sfârșitul noului coronavirus. Unde și când?

Celebrul profesor și microbiolog francez Didier Raoult anunță că teribilul coronavirus a început să dispară din Marsilia Într-o postare făcută pe contul de Twitter, Didier Raoult a precizat că se poate spune că noul coronavirus a dispărut din Marsilia, deoarece numărul de noi cazuri este în scădere considerabilă.

”Există o scădere semnificativă a numărului de cazuri detectate, iar cei descoperiți sunt în majoritatea asimptomatici”, a declarat Raoult, director al Institutului Spitalului Universitar pentru Infecții Mediteraneene din Marsilia.

Nouveau bulletin d’information scientifique : Coronavirus, recul de l’épidémie à Marseille.https://t.co/mpLy0itrcq

— Didier Raoult (@raoult_didier) April 14, 2020

Conform anunțului făcut de medicul francez, citat de francetvinfo.fr, la Spitalul Universitar din Marsilia au existat până la 368 de cazuri noi pe zi, în timp ce în ultima peerioadă numărul pacienților infectați a ajuns la 60-80 pe zi.

”Este prematur să prezici sfârșitul epidemiei”
În schimb, Philippe De Mester, directorul agenției regionale de sănătate, îl contrazicce pe reputatul profesor francez și consideră măsurile de distanțare sociale sunt absolut necesare în următoarele săptămâni.

”Este prematur să prezici sfârșitul epidemiei. Din păcate, nu știm când va fi asta. În ultimele zile înregistrăm o scădere a progresiei epidemiei, dar nu putem vorbi de o regresie. Epidemia va continua și va dura săptămâni întregi”, a spus De Mester.

Specialistul francez Didier Raoult a spus în mai multe rânduri că clorochina este tratamentul corect pentru coronavirus și consideră ”imoral” faptul că trebuie să așteptăm un studiu clinic pentru administrarea lui.

De partea sa se află și președintele american Donald Trump, cel care a dat gir pentru folosirea hidroxiclorochinei în tratamentul pacienților cu COVID-19, dar lucrurile nu sunt foarte clare nici cu acest medicament.

Specialiștii chinezi consideră că hidroxiclorochina nu este un medicament mai eficient decât alte tratamente deja existente pe piaţă pentru a lupta contra simptomelor cauzate de COVID-19.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri