Caută
Close this search box.

Un mare interpret de folk a murit din cauza coronavirusului!

Artistul a decedat marți, 7 aprilie, la vârsta de 73 de ani. Acesta fusese infectat cu noul tip coronavirus și se afla sub supraveghere medicală de aproape două săptămâni.

De fapt, soţia şi managerul marelui interpret, Fiona, a fost diagnosticată cu boala înaintea lui. Aceasta s-a vindecat rapid, iar starea sa de sănătate s-a stabilizat ușor, fără alte complicații. În cazul artistului, situația s-a complicat și a fost încadrat în categoria de risc crescut, având în vedere antecedentele sale medicale.

John Prine a avut cancer la gât, care a fost extirpat în 1998, și un cancer pulmonar, de care s-a vindecat în 2013. De asemenea, cântărețul de folk a suferit, de-alungul vieții, mai multe atacuri de cord.

Tragicul anunț a fost făcut chiar de către soția sa, mulțumindu-le celor care i-au fost alături lui John de-a lungul vieții. Ea a fost și cea care i-a ținut la curent pe fani în ceea ce privește starea de sănătate a artistului.

Cântărețul american Bruce Springsteen a postat un mesaj emoționant pe o rețea de socializare, unde își declară regretele pentru pierderea colegului său de breaslă.

„Suntem devastaţi de pierderea lui. John şi cu mine eram ‘noii Dylan’ împreună, în anii 1970, şi nu a fost decât cel mai drăguţ om din lume. O adevărată comoară naţională şi un compozitor pentru posteritate”

Cel mai recent album lansat de John Prine a fost în 2018 și se numește ”The Tree of Forgiveness”. În luna ianuarie, a primit un Grammy onorific, pentru întreaga activitate. De altfel, fost nominalizat pentru includerea în Rock and Roll Hall of Fame.

Piesele sale au fost apreciate pentru versurile pline de umor și ironie. Cele mai cunoscute piese ale sale au fost ”Sam Stone”, ”Angel From Montgomery” sau ”Hello in There”.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri