Caută
Close this search box.

Un medic din Suceava descrie simptomele bolnavilor cu Covid-19: E ca și cum ai cioburi de sticlă în piept

Medicul nefrolog Ionuț Nistor s-a oferit voluntar să meargă la Spitalul Județean din Suceava, care devenise focar de infecție cu coronavirus, pentru a lupta pentru viața pacienților.

Medicul trebuie să stea ore întregi în fiecare zi echipat din cap până în picioare în costum de protecţie, pe care-l numește “costumul de saună”.

Este şocant la început, pentru că nu e un lucru pe care l-am mai văzut sau pe care l-am făcut de o sută de ori. Cine spune lucrul acesta minte. Avem toţi, mai mult sau mai puţin exprienţă limitată în tratamentul acestor boli”, a declarat Ionuţ Nistor, medic specialist nefrologie.

Ionuț Nistor spune că sunt doar 1-2 oameni într-o secție și e foarte greu să faci față.

De fapt oamenii cu care lucrezi sunt 1 sau 2 maxim, într-o secţie, asta însemna la momentul 0 tot personalul. Doi oameni, o asistentă, o infirmieră, un medic şi aşa trebuia să mergi mai departe”, a mai declarat medicul Ionuţ Nistor.

Medicul a mai spus că ”unii pacienţi descriu aceste simptome ca şi cum ai avea foarte multe cioburi de sticlă şi atunci când respiri simţi că te taie în interiorul pieptului şi este foarte dureros să respiri”.

Sursă: Mediafax

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri