Caută
Close this search box.

Un medic, două asistente şi o infirmieră de la SJU Alba Iulia, testate pozitiv

Un medic, două asistente şi o infirmieră de la Secţia de Gastroenterologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Alba Iulia, care au intrat în contact cu un pacient confirmat cu coronavirus, au fost testate pozitiv, cele patru cadre medicale fiind asimptomatice, a declarat purtătorul de cuvânt al instituţiei medicale, Alexandra Mateş.

„Din personalul medical care a intrat în contact cu un pacient pozitiv, un medic, două asistente şi o infirmieră s-au infectat cu noul coronavirus”, a menţionat Alexandra Mateş. Potrivit acesteia, cele patru cadre medicale erau asimptomatice şi se aflau în izolare.

Mateş a mai spus că au fost prelevate probe biologice şi de la alte 28 de cadre medicale şi de la 7 pacienţi din cadrul secţiei, iar rezultatele au fost negative. Miercuri sunt aşteptate şi alte rezultate, a adăugat purtătorul de cuvânt al SJU Alba Iulia.

Alexandra Mateş a subliniat că Secţia de gastroenterologie nu a fost închisă, însă activitatea a fost restrânsă.

În afara cadrelor medicale de la SJU Alba Iulia, în judeţul Alba au mai fost testaţi pozitiv, luni, un medic şi două asistente de la un centru privat de dializă din Alba Iulia.

În total, în Alba au fost confirmate până marţi, la ora 13,00, 71 de cazuri de coronavirus. Patru persoane au fost declarate vindecate, iar una a decedat.

Marţi, în spitalul din Alba Iulia se mai aflau internaţi opt pacienţi confirmaţi cu COVID-19.

„Toţi pacienţii confirmaţi sunt internaţi în cadrul secţiei de boli infecţioase, iar starea lor de sănătate este, în prezent, relativ bună. Compartimentul dermatovenerologie din cadrul secţiei de boli infecţioase a fost pregătit pentru a primi alte posibile cazuri de COVID-19”, potrivit unei informări transmise, marţi seara, AGERPRES de către SJU Alba Iulia.

În spitalul din Alba Iulia mai sunt internate 13 cazuri suspecte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri