Caută
Close this search box.

Un reputat sociolog explică în ce fel vrea să distrugă PSD România

psd

Sociologul Sebastian Lăzăroiu, fost consilier prezidenţial, atrage atenţia că majoritatea parlamentară controlată de PSD a preluat de la guvern atributul fixării datei alegerilor pentru a avea timp să „pună mâna pe topoare şi târnăcoape şi să demoleze din temelii statul român, secătuind bugetul”. „Când statul se prăbuşeşte, ei vin elegant şi preiau, prin alegeri, puterea”, arată Lăzăroiu.

„Populiştii şi pescuitorii în ape tulburi au capacitatea de a face ravagii în perioada următoare. Ei vor profita de poziţia dominantă a PSD în Parlament, partid pe lângă care s-au aciuat ca nişte puişori zgribuliţi, dar foarte zgomotoşi. Status quo le convine de minune – guvern minoritar – adică la mâna lor – pus în imposibilitatea de a stabili data alegerilor.

Ponta, cel mai uşurel la minte dintre toţi, a dezvăluit deja scopul acestei mişcări parlamentare (dacă nu ştiaţi, pesedistii şi anexele lor au preluat prin vot pârghia stabilirii datei alegerilor, aflată de când lumea în mâna executivului). El vrea alegeri locale în martie 2021 (!). De parlamentare nu suflă nimic, dar e previzibil că tot atunci le vor.

Au un an la dispoziţie să pună mâna pe topoare şi târnăcoape şi să demoleze din temelii statul român, secătuind bugetul (până la capăt, că în trei ani n-au reuşit decât un deficit de 4,6%) cu iniţiative care mai de care mai nebuneşti (fireşte, sub semnul salvării economiei şi veniturilor cetăţenilor). Când statul se prăbuşeşte, ei vin elegant şi preiau, prin alegeri, puterea, într-o ţară eşuată, pe care o vor pune la picioarele stăpânilor lor din Est, pentru ‘reconstrucţie’”, a explicat Lăzăroiu.

Victor Ponta a declarat, într-un interviu acordat lui Ion Cristoiu, că alegerile locale şi parlamentare ar trebui să aibă loc anul viitor, în condiţiile în care medicii avertizează că în toamnă va fi al doilea val de coronavirus, dar şi pentru a încheia anul 2020, cu lecţiile şi măsurile care se impun.

Majoritatea PSD a modificat în Parlament ordonanţa Guvernului Orban privind stabilirea datei alegerilor locale.

„Nu vă mai gândiţi la alegeri anticipate, nu va mai gândiţi la alegeri în aceste momente, PSD face astăzi o lege foarte bună şi da, Parlamentul va stabili data alegerilor”, le-a transmis liberalilor, de la tribuna Parlamentului, deputatul PSD Daniel Suciu.

Camera Deputaţilor a modificat ordonanţa Guvernului care amâna alegerile locale. Cu 204 voturi „pentru” şi 105 „împotriva PSD susţinut de UDMR, PRO România şi ALDE au impus un amendament prin care ia dreptul Guvernului de a stabili data alegerilor şi transfera acesta atribuţie Parlamentului. Au votat împotriva parlamentarii PNL şi USR.

Proiectul de lege prevede prelungirea mandatelor autorităţilor administraţiei publice locale, ca urmare a izbucnirii epidemiei de COVID-19, cu cel mult şase luni de la data încetării stării de urgenţă.

De asemenea, data alegerilor va fi stabilită prin lege de către Parlament şi nu prin hotărâre de Guvern, cu cel puţin 75 de zile înaintea votării.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri