Caută
Close this search box.

USR anunţă că senatorii partidului vor vota împotriva proiectului privind autonomia Ţinutului Secuiesc

usr

USR anunţă că senatorii săi vor vota împotriva proiectului privind autonomia Ţinutului Secuiesc, arătând că acesta contravine Constituţiei şi nu „ajută în niciun fel” în perioada dificilă generată în contextul pandemiei cu noul coronavirus.

Proiectul a trecut tacit de Camera Deputaţilor de o săptămână. La fel ca zeci de alte legi zilnic, pe care PSD refuză să le pună pe ordinea de zi la vot. Proiectul fusese respins de comisiile de specialitate, dar PSD care are majoritatea încă în Parlament şi toate butoanele, nu a pus acest proiect pe ordinea de zi la vot! Adică marii naţionalişti, care se îmbracă în costume populare ori de câte ori au ocazia, au lăsat să treacă o astfel de lege fără ca deputaţii să aibă ceva de spus. Un astfel de proiect de lege contravine Constituţiei României şi nu ne ajută în niciun fel într-o perioadă dificilă precum cea prin care trecem. Din fericire, Senatul este Camera decizională şi proiectul nu mai poate trece pe sub preş. Senatorii USR vor vota împotriva proiectului privind ‘autonomia Ţinutului Secuiesc‘ depus de deputaţii UDMR Zsolt-Istvan Biro şi Jozsef-Gyorgy Kulcsar-Terza”, arată USR, într-un comunicat de presă.

USR subliniază că respinge „orice formă de naţionalism şi demagogie politică”.

Proiectul de lege privind ‘autonomia Ţinutului Secuiesc’ (…) este încă un exemplu de demagogie şi cinism politic din partea unei formaţiuni care timp de 30 de ani nu a făcut mare lucru pentru dezvoltarea economică a zonelor locuite cu preponderenţă de maghiari şi care, din când în când, la fel ca şi aliatul său politic – PSD – se foloseşte oportunistic de cartea naţionalismului„, adaugă sursa citată.

Liderul grupului USR din Senat, Radu Mihail, susţine că proiectul „a fost gândit” să ajungă în dezbaterea Parlamentului la debutul campaniei electorale pentru alegerile locale.

Ghinionul a făcut ca, din cauza stării de urgenţă, alegerile locale să se amâne, aşa că această fumigenă electorală a picat în gol. UDMR-ul nu se sfieşte să folosească aceleaşi metode de campanie electorală ca şi PSD, aliatul lor de mai bine de 20 de ani: demagogie şi naţionalism. Altfel, UDMR nu a făcut nimic pentru dezvoltarea economică a judeţelor în care locuiesc maghiarii, aceştia fiind lăsaţi să se descurce singuri, fără atragerea de investiţii sau de fonduri europene, victime sigure ale altui naţionalism oportunist, cel al lui Viktor Orban„, a declarat Radu Mihail.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri