Caută
Close this search box.

Vaccinul anti-COVID are deja un nume şi ar putea fi gata până la sfârşitul anului

vaccin

AstraZeneca este compania care ar putea produce vaccinul anti-coronavirus. Gigantul farma a ajuns la un acord cu Universitatea Oxford privind producerea vaccinului, dacă acesta va trece şi de ultimele teste de eficienţă şi siguranţă.

Conform acordului anunțat joi, grupul farmaceutic din Cambridge ar urma să producă și să distribuie potențialul vaccin, cunoscut sub numele de ChAdOx1 nCov-19, care este în prezent dezvoltat la Oxford.

Până la finalul anului 2020 ar ptuea fi produse 100 de milioane de doze, însă parteneriatul acordă prioritate Regatului Unit.

„Această colaborare reunește expertiza de clasă mondială a Universității din Oxford în domeniul vaccinologiei și capacitățile globale de dezvoltare, producție și distribuție ale AstraZeneca”, a spus compania.

„Vrem să fim pregătiți să lansăm și să furnizăm până la 100 de milioane de doze până la sfârșitul anului și apoi să ne extindem de acolo” , a declarat pentru Financial Times, citat de Digi24, Pascal Soriot, directorul executiv al AstraZeneca .

Acordul dintre AstraZeneca şi Oxford University prevede ca vaccinul să fie distribuit în regim non-profit. Preţul final al vaccinului va acoperi doar costurile de producţie şi distribuţie.

Potrivit OMS, la ora actuală sunt 89 de vaccinuri în curs de dezvoltare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri