Mai mulți parlamentari au depus o inițiativă prin care românii intrați în șomaj tehnic din cauza problemelor economice să poată primi bonurile de masă, iar aceasta se află pe masa Senatului pentru dezbatere.

Românii aflați în șomaj tehnic din cauza stării de urgență decretată în urma pandemiei de coronavirus ar putea primi în continuare bonuri de masă.

Este vorba de un proiect de lege iniţiat de parlamentari UDMR, USR, PSD, Pro România și independenți, printre aceștia aflându-se și Victor Ponta. Inițiativa vine în actualul context economic, pentru siguranța și echilibrul financiar al angajaților.

Conform articolului 1 din forma proiectului depus, angajatorii vor putea acorda, în continuare, tichete de masă salariaților ale căror contracte de muncă sunt suspendate, potrivit Capital.ro.Bonurile de masă vor fi date exclusiv prin suport electronic.

Numărul de zile pentru care se face plata va fi conform cu numărul de zile lucrătoare din contractul de muncă. Dacă angajatul va continua să fie în șomaj tehnic și după starea de urgență, prevederile privind tichetele de masă vor continua să se aplice.

294 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 + 2 =