Italia s-a confruntat cu cel mai grav focar din Europa, dar contagiunea încetineşte şi există semne de nerăbdare şi de oboseală a izolării în rândul întreprinderilor şi al populaţiei.

În declaraţii pentru ziarul La Repubblica, Speranza a declarat că guvernul va menţine reguli de distanţare socială, va dezvolta instrumente medicale la domiciliu pentru a trata mai multe persoane în afara spitalelor şi pentru a creşte masiv testarea.

Guvernul italian pregăteşte un plan în cinci puncte pentru redeschiderea controlată a ţării, în condiţiile în care epidemia de coronavirus se reduce, a declarat duminică ministrul sănătăţii, Roberto Speranza, informează DPA, scrie Agerpres.

Testarea a milioane de oameni ar trebui să dezvăluie „câţi italieni au fost infectaţi, dacă şi cum sunt imuni, câţi şi în ce zone pot reveni la o viaţă normală”, a spus ministrul.

Oficialul a mai vorbit despre deschiderea mai multor spitale pentru tratarea COVID-19 şi dezvoltarea unei aplicaţii pentru a urmări persoanele infectate şi a le oferi acces la îngrijiri medicale de la distanţă.

Speranza a cerut prudenţă, spunând că nu va fi „nicio zi în care vom putea spune totul s-a terminat”, şi că ar fi
„iresponsabil” să promită o dată pentru revenirea la normalitate.

Evocând avertismentele experţilor conform cărora situaţia de urgenţă va fi complet depăşită doar atunci când va fi găsit un vaccin, ministrul a vorbit despre crearea „condiţiilor pentru o convieţuire cu acest virus”.

Italia este în izolare din 10 martie. Restricţiile expiră pe 13 aprilie şi, conform mai multor relatări de presă, un număr limitat de industrii poate primi permisiunea să se redeschidă după această dată.

317 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here