Caută
Close this search box.

Vești bune. Numărul de persoane internate în prezent în Belgia de Coronavirus a scăzut în ultimele zile

iran

Numărul de persoane internate în prezent în Belgia din cauza noului Coronavirus a scăzut în ultimele zile.

„Există semnale pozitive care dau speranță”, a avertizat joi Emmanuel André, virolog și purtătorul de cuvânt al echipei interfederale belgiene împotriva Covid-19. La rândul său, expertul Marius Gilbert a indicat perioada la care ar trebui să ne așteptăm înainte de a ne întoarce la viața normală.

„Există semnale pozitive cu privire la numărul de pacienți internați în fiecare zi, care dau speranța că ne putem îndrepta către o situație normală”, a spus Emmanuel André, potrivit 7sur7.be.

În opinia sa, nu trebuie să ne grăbim însă pentru că ar fi o greșeală. „Nu am face decât să lăsam virusul să înceapă să se răspândească în societate, fără să-l putem controla”, a spus acesta.

Cu toate acestea, „nu poate fi stabilită nicio dată pentru relaxarea măsurilor”, a spus colegul său Steven Van Gucht, care susține o abordare coordonată la nivel european pentru a ieși din izolare.

Epidemiologul Marius Gilbert, membru al grupului de experți care lucrează la ieșirea din izolare, a fost întrebat joi despre acest subiect în La Libre.

„Ceea ce sperăm să observăm în săptămâna viitoare este o scădere clară a ratei de ocupare în spitalele noastre (spitalizări nete) de către pacienții Covid-19 (…)”, a punctat el.

Întrebat despre cum ar urma să evolueze lucrurile, specialistul a spus că este puțin probabil ca data de 19 aprilie să fie considerată ca termen limită, deoarece spitalele nu vor fi fost golite suficient.

„Data de 3 mai mi se pare mai realistă”, a spus el. În opinia lui Marius Gilbert, „trăind cu aceeași nepăsare ca înainte, inclusiv participând la evenimente în masă etc.” nu este cel mai bun lucru iar aceste lucruri nu ar trebui să se întâmple mai devreme de de șase luni.

„Pe de altă parte, până atunci, putem relua treptat un anumit număr de activități, în condițiile în care putem limita riscul de transmitere. Acest lucru este foarte posibil pe termen mediu.”, a conchis specialistul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri