Caută
Close this search box.

Victor Ponta promovează un articol antiamerican de pe Radio China International

ponta

Preşedintele Pro România, Victor Ponta, a distribuit pe pagina sa de Facebook un articol scris de un propagandist notoriu al regimului de la Beijing, Dan Tomozei. Tomozei este de altfel angajat al Radio China Internaţional, post de propagandă prin care guvernul comunist îşi exportă ideile în toată lumea.

În articolul distribuit de Ponta, este atacat violent un deputat PNL, Pavel Popescu, pentru că a cerut excluderea companiei chinze Huawei de la licitaţia pentru licenţele 5G.

Articolul abundă în teme dragi propagandei chineze, precum „imperialismul Statelor Unite”.

„Popescu de la PNL nu este decât un tânăr needucat (nu diplomele sunt aici miza), care confundă realitatea cu slugărnicia. Iar astăzi, clasa politica de la Bucureşti, cu precădere opoziţia, este în competiţie permanenta pentru a demonstra că serveşte interesele americane şi europene mai înainte de a servi interesele propriei tari!

Evident, Popescu este lipsit de rigoarea unui politician serios, exersat în dialog şi construcţie, în logica simplă a cauzalităţii şi efectelor. Tocmai de aceea, pentru Popescu nu este o problemă să lanseze acuzaţii la adresa unei companii chineze, doar pentru că ştie că asta face pe plac americanului. Mâine, dacă istoria s-ar schimba, Popescu ar împroşca gratuit cu noroi în americani, doar pentru că asta este tot ce ştie să facă!”, se afirmă în articolul distribuit de Ponta.

„Luările de poziţie promovate de preşedinţii Traian Băsescu şi Klaus Iohannis, accidentele în care reprezentanţi ai Parlamentului de la Bucureşti au tratat în nota grav personală sensibilităţile Chinei privind Taiwanul, prăbuşirea relaţiilor şi schimburilor economice, transformarea reprezentării româneşti la Beijing exclusiv la nivelul diplomaţiei pe persoana fizică … sunt doar o parte dintre gafele monumentale care transforma prietenia tradiţională Romania-China într-o amintire … pentru cei care o cunosc! Nu este cazul imberbului deputat PNL Popescu, pentru care lumea începe cu el şi se termină cu o slugărnicie la înalta poarta de la Washington!”, se mai afirmă în articol.

Într-un articol mai recent, Tomozei susţine că SUA sunt „agresori” ai României iar China este prietenă.

„România parcurge o perioadă nu doar dezastruoasă la nivel cultural, economic şi politic, ci şi una în care confuzia valorilor şi prieteniilor a devenit o boală ruşinoasă la modă. Agresorii sunt prezentaţi ca buni prieteni, în timp ce puţinii prieteni care ne mai întind o mână de ajutor sunt prezentaţi ca duşmani de moarte”, scrie Tomozei în articolul „România nu cade în noua ‘capcana a istoriei’: China!”.

Victor Ponta ştie bine cine este Dan Tomozei, acesta realizând numeroase interviuri pentru Radio China Internaţional cu şeful Pro România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri