Caută
Close this search box.

VIDEO LIVE Klaus Iohannis: ”După 15 mai, vor rămâne restricții. Nu putem merge la restaurant sau mall. Marile festivaluri nu se reiau în acest an”

Klaus Iohannis susține marți, la ora 18, la Palatul Cotroceni, prima conferință de presă din ultimele două luni.

”În aceasta pandemie, autoritățile împreuna cu medicii și românii au obținut până acum rezultate notabile”, a declarat Klaus Iohannis. În același context, președintele a spus că ”nu am atins vârful pandemiei în România, motiv pentru care o relaxare prematură e greșită”.

În România, avem 600 de bolnavi la 1 milion de locuitori, a mai spus președintele Iohannis.

”După 15 mai, nu vom putea merge la restaurant sau mall. Nu putem pleca din localitate fără un motiv serios (…) Marile festivaluri nu se reiau în acest an”, a spus Klaus Iohannis, reiterând ideea că măsurile de relaxare se vor lua gradual.

”Când a început epidemia rezervele României au fost goale, nu au existat pur și simplu. Nu au existat rezerve de măști, biocide, foarte puține medicamente. Acestea au fost achiziționate în timp record (…) România are acum acces la 1,5 miliarde de euro care vor fi folosiți pentru achiziții de dispozitive medicale, de medicamente” a afirmat președintele Iohannis.

Klaus Iohannis a atacat din nou PSD-ul.

”Nu toți politicienii au dorit să fie de partea care se ocupă cu îngrădirea epidemiei. Avem un contraexemplu mare cât casa poporului, modul în care unele partide înțeleg să folosească această nenorocire pentru interesul lor electoral. În Parlament am văzut un spectacol sinistru al politicienilor (…)
Banii românilor au fost risipiți de guvernele pesediste. E trist ca după ani și ani de guverene pesediste să ne găsim în situația de a face față unei epidemii groaznice cu rezervele aproape goale (…) Aceștia sunt politicienilor care se cațără pe spaimele oamenilor și votează legi inaplicabile. Este jalnic”, a afirmat Iohannis.

Klaus Iohannis este așteptat să facă anunțuri importante legate de măsurile care vor fi luate după data de 15 mai, când expiră starea de urgență.

Miercuri, președintele Klaus Iohannis va avea discuții la Palatul Cotroceni, cu premierul Ludovic Orban, pentru a stabili detaliile pe acest subiect.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri