Universitățile se pregătesc de admitere online. Înscrierea va începe după examenul de Bacalaureat, iar cei care aplică pe Internet vor primi o reducere de 25% din taxa de înscriere.

Universitatea București are 19.000 de locuri pentru studiile de licență și masterat pentru noul an universitar. Înscrierile se pot face online, dar se păstrează și varianta tradițională, cu dosar, pentru candidații care n-au acces la Internet.

“Încurajăm astfel întreg procesul să se desfășoare online, astfel încât să putem păstra tot ceea ce înseamnă rigorile generate de această perioadă dificilă”, a precizat Mirabela Amarindei, purtătorul de cuvânt al Universităţii Bucureşti, potrivit TVR.

La unele facultăți, candidații se pot înscrie pe baza mediei de la Bacalauret, altele cer și un eseu motivațional sau interviu.

Dar, din cele 19 facultăți ale Universității București, doar la Drept se mai dă examen clasic.

“Aici se vor respecta toate normele de siguranţă. Studenţii vor fi distribuiţi într-un număr de săli astfel încât să fie respectată distanţarea”, spune purtătorul de cuvânt al Universităţii Bucureşti.

În urmă cu o lună, Ministerul Educației anunța că examenele în învățământul universitar se vor susține online, iar acum studenții sunt în plină sesiune. La distanță, pe Internet, au susținut și examenle de la Medicină.

Am susținut examen la chirurgie generală. Acesta a fost sub formă de grilă. S-a susținut pe platforma Google. Întrebările au fost puse aleatoriu.

Deși sunt de acord că medicina se face la patul pacientului, cred că această variantă a fost cea mai avantajoasă. Nu ne-au expus la riscurile infecției cu COVID și au fost și cât se poate de obiectivi”, mărturisește un student la Medicină.

130 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 + 8 =