Caută
Close this search box.

Alertă FACEBOOK de PERICOL

Facebook Messenger, cel mai folosit sistem de comunicare on-line din lume, va implementa o nouă funcție prin care își va avertiza utilizatorii în legătură cu tentativele de înșelătorie sau orice mesaj cu potențial periculos.

Facebook Messenger își va avertiza utilizatorii atunci când cineva va încerca să-i înșele
1.3 miliarde de oameni din întreaga lume folosesc Facebook Messenger pentru a ține legătura cu rudele, prietenii sau colegii de lucru, astfel că e ușor de înțeles de ce hackerii sau alți infractori consideră Facebook Messenger o țintă demnă de luat în considerare.

Oamenii s-au obișnuit cu „spam-ul” primit pe adresele personale de e-mail sau pe rețelele de socializare, însă cei de la Facebook vor să-și protejeze utilizatorii cu un set strict de măsuri care va descuraja infractorii cibernetici, într-o eră în care atacurile cibernetice și tentativele de înșelăciune sunt la ordinea zilei.

Așadar, Facebook Messenger va atenționa utilizatorii prin intermediul unui pop-up atunci când conversația va deveni periculoasă.

Periculoasă, după standardele Facebook, ar însemna tentativa unei persoane necunoscute de a înșela alți oameni, sau atunci când alte persoane pretind că sunt altcineva, conform news.ro.

Minorii vor avea parte de regim preferențial și vor fi avertizați atunci când sunt contactați de adulți pe care nu-i cunosc. Notificările de tip pop-up au ca scop să educe utilizatorii cu privire la pericolele la care se expun atunci când primesc mesaje periculoase.

Copiii vor fi avertizați atunci când sunt contactați de către un adult suspect, la fel cum vor fi avertizați oamenii atunci când sunt abordați de străini care le promit bani. Messenger le va propune utilizatorilor, cu fiecare notificare, să blocheze sau să raporteze contul celui care a încercat să-l înșele.

Folosind Inteligența Artificială în acest demers, Facebook consideră că va face un pas mare spre criptarea comunicațiilor, un subiect sensibil în anul 2020.

Încrederea oamenilor în Facebook a fost știrbită după scandalul Cambridge Analytica, însă colosul american e convins că își poate convinge utilizatorii că sunt în siguranță, implementând o serie de măsuri drastice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri