O comunitate de țigani din comuna Viișoara, județul Cluj, a fost plasată în carantină, după ce 4 copii au fost depistați, marți, cu infecție de Coronavirus. Este vorba despre aproximativ 100 de persoane care locuiesc pe aceeași stradă în comuna Viișoara. Copiii infectați cu Covid-19 aveau și rujeolă.

Prefectul de Cluj, Mircea Abrudean, a relatat că s-a deplasat în Viișoara, pentru a se asigura că regimul izolării e respectat, conform procedurii.

„Tocmai m-am întors din Viișoara. Este vorba despre 4 cazuri pozitive la copii care aveau rujeolă. Am luat decizia monitorizării izolării la domiciliu a întregii comunități din care fac parte copiii, aproximativ 100 de persoane. Avem filtre de ordine amplasate la intrarea in comunitatea respectiva, pe o străduță din Viișoara cu circa 20 de case. Contactii direcți au fost testați și sunt negativi. În măsura în care vor exista alte persoane simptomatice din comunitate, vor fi testate și acestea. Li se vor asigura cele necesare prin grija primarului”, a transmis prefectul Abrudean.

Cei 4 copii au fost internați la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase din Cluj Napca. Aceștia au vârste cuprinse între 5 și 9 ani.

173 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 + 2 =