Caută
Close this search box.

ANAF a blocat conturile Jandarmeriei Bucureşti. Ce sumă trebuie plătită şi de ce

anaf

Conturile Direcţiei generale a Jandarmeriei Bucureşti au fost blocate de ANAF. Suma care trebuie plătită ajunge la 2.861,24 de lei, pentru a recupera cheltuielile de judecată stabilite de instanţă, în urma proceselor care au contestat anularea amenzilor date abuziv.

Este vorba de procesele in care magistratii au anulat amenzile date in timpul protestelor declansate de adoptarea OUG 13 de modificare a Codurilor Penale, ca find abuzive, potrivit ziare.com.

Magistraţii au decis ca persoanelor amendate abuziv să le fie returnate cheltuielile de executare, taxele de timbru şi onorarii avocaţilor, iar jandarmii nu le-au plătit până acum.

„Au început să plătească abia după ce ne-am dus la un executor judecătoresc. Deci banii aceştia reprezintă cheltuielile cu executarea pentru primele cheltuieli de judecată pe care le-au plătit ei,” a explicat Cristian Dide, preşedintele Asociaţiei „Evoluţie în Instituţie”.

Acesta a adăugat că până acum jandarmii au plătit cheltuieli de judecată de aproximativ 60.000 de lei. „Atenţie, nu sunt despăgubiri”, a mai spus Dide, adăugând că, în final, contibuabilul român va suporta nota de plată.

„Deci el a abuzat de dreptul lui de a aplica sancţiuni şi, ca urmare a acestui abuz, el a prejudiciat statul cu 714 lei de exemplu, pe proces. Cam asta este media. Şi o să fac vreo 50 de plângeri, cam atâtea avem. Dar oricum noi intenţionăm să mai deschidem procese ca să scoatem cheltuieli de judecată.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri