Caută
Close this search box.

Anastase despre proiectul cu măsurile pe perioada stării de alertă: Sper că raţiunea va învinge şi ne vom încadra în calendar

Deputatul PNL Roberta Anastase a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că nu poate anticipa reacţia opoziţiei cu privire la proiectul privind măsurile pe perioada stării de alertă, însă speră că „raţiunea va învinge”, astfel încât calendarul „extrem de strâns” să poată fi respectat.

„În momentul în care noi am susţinut acest proiect şi Guvernul l-a trimis către Parlament a făcut apel şi la responsabilitatea opoziţiei în a trece acest proiect pentru că, până la urmă, ceea ce ne uneşte aici nu este nici ideologie politică şi nici o gândire în mod uzual similară, dar cu siguranţă ar trebui să ne unească grija faţă de vieţile omeneşti. (…) Mi-e greu să anticipez reacţia PSD-ului în acest context şi a sateliţilor acestuia, rămâne doar să sper că raţiunea va învinge în cele din urmă şi ne vom încadra în acest calendar extrem de strâns. În cazul în care nu se va întâmpla asta, rămâne să discutăm. Nu avem încă o decizie luată asupra căii legale de a acoperi şi această perioadă, dar cu siguranţă nu o vom lăsa aşa”, a spus Anastase într-o conferinţă susţinută online.

Deputatul a precizat că, în varianta optimistă, proiectul va fi publicat vineri în Monitorul Oficial.

„Există un proiect de lege pentru care Guvernul a făcut solicitare de procedură de urgenţă în sensul adoptării lui în Parlament. Astăzi el se discută în Senatul României şi eu sper că va exista un vot favorabil. Noi mâine avem la Camera Deputaţilor plen cu vot final unde, de asemenea, dacă astăzi trece de Senat, mâine sper să treacă de Cameră, moment din care vor curge cele două zile, fiind procedură de urgenţă, cele două zile pentru contestare la Curte, urmând ca ea să meargă la preşedinte unde sunt convinsă că lucrurile se vor desfăşura cu rapiditate, astfel încât vineri să avem deja semnat de către preşedinte şi publicat în Monitorul Oficial acest proiect”, a adăugat parlamentarul liberal.

Întrebată dacă luna septembrie rămâne stabilită pentru organizarea alegerilor locale, Roberta Anastase a spus că este „prematur” să se discute acum despre acest subiect, în condiţiile în care, potrivit epidemiologilor, România este încă pe un platou al epidemiei de Covid-19.

„Contează foarte mult felul în care ne vom comporta în continuare, astfel încât să înceapă să scadă numărul de cazuri şi abia după aceea cred că putem să discutăm de alegeri. Până atunci, lucrurile sunt destul de complicate”, a afirmat deputatul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri