Caută
Close this search box.

Anunțul făcut de ministrul de Interne, Marcel Vela: Câte persoane pot participa la o petrecere într-un apartament

Marcel Vela

România a trecut, din 15 mai, din starea de urgență în stare de alertă. Pentru a putea limita răspândirea noului coronavirus, auoritățile au păstrat o parte dintre restricții și a impus și unele noi, cum ar fi purtearea obligatorie a măștii de protecție în spațiile publice închise și în mijloacele de transport în comun, dar și măsurarea tempetarurii la intrarea în supermarketuri și instituții. De asemenea, se păstrează distanțarea socială, rămân închise restaurantele, iar concertele sunt și ele în continuare sistate. Totuși, dacă o persoană dorește să organizeze o petrecere în pripria sa casă trebuie să știe că numărul de invitați va fi limitat. Ministrul de Interne, Marcel Vela, a precizat, într-un video pe Facebook, că numărul maxim de persoane care pot fi invitate la o aniversare sau o onomastică, dacă evenimentul este organizat într-un apartament, este de 8.

Mulți dintre români au fost nevoiți să își schimbe obiceiurile odată cu restricțiile impuse în timpul epidemiei de coronavirus. Chiar dacă am intrat în stare de alertă, trebuie știut faptul că petrecerile și concertele nu sunt permise. În cazul în care o persoană dorește să-și aniverseze ziua de naștere acasă, acesta are voie să invite maximum opt persoane, a transmis Marcel Vela.

În schimb, pentru evenimente care implică o slujbă religioasă, nuntă, botez sau înmormântare, numărul maxim al celor care pot participa este de 16.

„Limita de 8 persoane se referă la spații închise, de exemplu, într-un apartament cineva dorește să își țină ziua de naștare, sau de nume, cum este astăzi (nr. joi) ) de Sfinții Constantin și Elena. Pentru a reduce riscul, în spațiile închise, în apartamente, evenimentele personale să nu fie organizate cu mai mult de 8 persoane. (…) Evenimentele de familie se pot organiza cu 16 persoane, cele personale, de familie, care țin de slujbe religoase”, a explicat ministrul într-un live pe Facebook.

Măsura a fost luată pentru a reduce riscul răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri