Caută
Close this search box.

Aplicație pe mobil pentru victimele violenței domestice. Agresorul nu vede că e înregistrat

Femeile care se confruntă cu violența domestică pot cere ajutor prin intermediul unei aplicații instalate pe telefonul mobil.

Totul a fost realizat de poliție, alături de organizații neguvernamentale. Aplicația le permite victimelor violenței domestice să înregistreze abuzurile fără ca aplicația să fie vizibilă pe telefon.

În prima parte a anului a fost înregistrată o creștere a numărului de femei abuzate. Datele nu ne arată și traumele, unele dintre ele permanente, lăsate de soții abuzivi.

Poliția și organizațiile neguvernamentale încearcă să scoată la lumină legea pumnului care dictează încă în multe familii din România, așa că au lansat o aplicație care să le ajute pe femeile terorizate de partenerul de viață: Bright Sky Ro.

Aplicația include o bază de date cu toate serviciile disponibile pentru persoanele abuzate și permite înregistrarea de probe utile în cazul anchetelor penale și în instanță, fără că abuzatorul să își dea seama, potrivit TVR.

Aplicația poate fi folosită și de alte persoane care știu despre un caz de violență domestică.

Victimele nu trebuie să își facă griji că partenerii violenți ar putea găsi aplicația în telefon. Poate fi disimulată sub forma altor programe instalate pe telefon. Este disponibilă în magazinele de aplicații pentru telefonele mobile în limbile română, engleză și maghiară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri