Caută
Close this search box.

Arhiepiscopul de Sydney critică ”dublul standard” în restricţiile impuse pentru limitarea COVID-19

coronavirus

Credincioşii sunt trataţi „inegal” faţă de cei care doresc să bea într-un bar pe fondul restricţiilor instituite de autorităţile locale pentru stoparea pandemiei de COVID-19, a declarat joi arhiepiscopul de Sydney, Anthony Fisher, relatează dpa.

Arhiepiscopia i-a îndemnat pe credincioşi să semneze o petiţie adresată guvernul statului australian New South Wales (NSW) pentru a cere să se permită prezenţa a peste 10 persoane în acelaşi timp în biserică.

Dintre toate statele şi teritoriile australiene, New South Wales, cu capitala la Sydney, a fost cel mai grav afectat de pandemia de coronavirus.

Premierul Gladys Berejiklian a anunţat începerea ridicării restricţiilor. Începând de luni, până la 50 de persoane vor avea voie să se adune în baruri, cluburi şi restaurante.

„Contrar celor spuse de-a lungul acestei pandemii, nu considerăm că prezenţa la biserică este neesenţială; într-adevăr, nimic nu este mai esenţial decât practicarea credinţei noastre”, se arată în petiţia online publicată pe site-urile bisericii.

„De ce este permisă prezenţa a 50 de persoane într-un restaurant şi doar a 10 la Liturghie, dacă bisericile noastre sunt adesea de dimensiuni mult mai mari?”, se mai arată în petiţie.

Australia a înregistrat până în prezent 7.139 de cazuri de COVID-19, dintre care 103 soldate cu decese.

Arhiepiscopul catolic de Sydney, Anthony Fisher, a declarat că vede „atâtea standarde duble aplicate credincioşilor”.

„Nu cerem un tratament special, cerem să fim trataţi egal….În prezent, autobuzul care se opreşte în faţa catedralei mele poate avea mai mulţi oameni înăuntru decât poate găzdui catedrala mea. Pur şi simplu nu are sens”, a precizat Fisher joi într-un comunicat.

Sursa: Agerpres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri