Caută
Close this search box.

Băsescu, atac la Cîțu, în legătură cu cei 3,2 miliarde euro împrumutați: ”E un criminal dacă face asta”!

florin cîţu

Traian Băsescu l-a criticat în termeni duri pe Florin Cîţu despre care a spus e un „criminal” dacă va folosi cei 3,2 miliarde de euro pe care i-a împrumutat pentru a plăti pensii şi a dubla alocaţiile. În contextul crizei generate de pandemia de coronavirus, fostul preşedinte susţine că banii obţinuţi prin credite vor trebui daţi înapoi.

Traian Băsescu a avut, miercuri, o reacție ieșită din comun și a spus că ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, „e un criminal” dacă va decide să majoreze alocațiile și punctul de pensie.

Europarlamentarul PMP Traian Băsescu a reacționat dur, miercuri, la aflarea veștii că ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, intenționează să aloce fonduri pentru majoarea alocațiilor cu 50% de la 1 iulie și a punctului de pensie de la 1 septembrie, potrivit România TV.

Afirmația vine în contextul în care ministrul Finanțelor a anunțat, miercuri, că România a atras 3,3 miliarde euro de pe pieţele externe de capital la costuri atractive, iar fondurile aferente acestei tranzacţii au intrat deja în conturile Trezoreriei pe data de 26 mai.

Cîțu a transmis că la aceste sume, se pot adăuga prin fondul de redresare economică Next Generation EU, adoptat de Comisia Europeană, un total de 31,206 miliarde de euro: 19,62 de miliarde sunt sub formă de granturi și 11,58 de miliarde sub formă de împrumuturi.

În aceste condiții, Traian Băsescu i-a solicitat ministrului Finanțelor să nu dispună majorarea alocațiilor cu 50% de la 1 iulie, așa cum prevede legea, și nici să crească punctul de pensie cu 40%, de la 1 septembrie.

”E un criminal dacă le mărește!”, a spus șeful statului în cadrul unei intervenții la România TV.

”Dacă Cîțu a împrumutat 3,2 miliarde de euro ca să îi dea la pensii și la alocații, e un criminal! Omul se duce cu ei la alimentară, banii se duc. Trebuie să îi bage în investiții.

După Ialomițianu, Cîțu e cel mai bun ministru de Finanțe din România. Bine, amândoi sunt sub Stolojan, care nu poate fi egalat.”, a declarat anterior Traian Băsescu, tot la România TV.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri