Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim îşi va redeschide porţile după două luni de închidere din cauza pandemiei provocate de noul coronavirus, au anunţat sâmbătă responsabilii locului sfânt, relatează agenţia AFP.

„Din motive de securitate şi pentru a se evita riscul unei noi răspândiri a COVID-19, numărul (vizitatorilor) va fi mai întâi limitat la 50 de persoane, iar biserica va fi accesibilă numai celor care nu au de febră sau simptome de infecţie şi care poartă măşti adecvate”, au indicat pe site-ul lor autorităţile religioase care gestionează accesul în acest loc sfânt al creştinismului.

„De asemenea, va fi necesară respectarea unei distanţe minime de 2 metri între persoane şi evitarea oricărui act de devotament care ar putea include un contact fizic, precum atingerea şi sărutarea pietrelor, icoanelor, veşmintelor şi personalului bisericii”, se precizează în anunţ, potrivit Agerpres.

Biserica Sfântului Mormânt, care se redeschide duminică, a fost închisă pe 25 martie, cu puţin timp înainte de sărbătorile pascale, în contextul măsurilor fără precedent impuse pentru limitarea răspândirii epidemiei de coronavirus în Israel şi în teritoriile palestiniene.

Peste 16.000 de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost confirmate oficial în Israel, iar 279 dintre ele au murit. În Cisiordania ocupată, autorităţile palestiniene au înregistrat oficial 368 de pacienţi şi două decese.

343 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 + 9 =