Caută
Close this search box.

„Bombardierii” din Baia Mare, eliberați după două zile de arest

După ce s-au bătut cu o violență feroce și au devastat magazinul Lidl, din Baia Mare, cele două clanuri din Baia mare, Drăgam și Skecena, au fost eliberați din arest.

Săptămână trecută, mai multe persoane s-au încăierat cu săbii și topoare în incinta magazinului Lidl, din Baia Mare. Șefii celor două clanuri s-au amenințat pe facebook, iar de acolo și până la bătălia de la supermarket, care a indignat o țară întreagă, nu a mai fost decât un pas.

După scandal, polițiștii din Baia Mare și procurorii au dispus reținerea a șapte persoane, care ulterior, pe data de 7 mai 2020, au fost arestate preventiv, pentru liviri, tulburarea liniștii publice și distrugere. ”Admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Baia Mare sub nr. 1494/P/2020, din data de 7 mai 2020 şi în consecinţă: În temeiul art. 223 alin. 2 Cod procedură penală dispune arestarea preventivă pe o durată de 30 zile, de la 7 mai 2020 până la 5 iunie 2020, inclusiv, a inculpaţilor: Drăgan Cornel, Drăgan Florin, Drăgan Marius, Iordan Constantin, Rezmiveș Ciprian, Drăgan Iuliu și Rezmivez Beniamin”, se arată în sentința Judecătoriei Baia Mare.

Apoi toți cei șapte au început să posteze pe facebook, diferite mesaje, la doar două zile după ce au fost arestați. ”Unul dintre lideri, Fiom Drăgan posta pe facebook un mesaj de mulțumire că este acasă, cu familia. Și Beniamin Rezmiveș posta mesaje prin care se bucură că este acasă”, spune un polițist din Baia Mare, care cere modificarea Codului de Procedură Penală, astfel încât astfel de persoane să nu se mai poată împăca cu victimele lor.

Prim procurorul de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Baia Mare, Maria Gălățeanu, a declarat pentru EvZ că totul este posibil ca urmare a unor prevederi din Codul de Procedură Penală, care permit inculpaților să se împace cu părțile vătămate. ”În acest caz, părțile vătămate și-au retras plângerea iar în acel moment procurorul de caz a fost obligat să pronunțe clasarea. Această clasare a fost trimisă la Arest, iar persoanele arestate au fost eliberate. Se continuă cercetările penale, cu aceste persoane în stare de libertate, pentru tulburarea liniștii publice și distrugere”, a spus primul procuror.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri