Caută
Close this search box.

Bucăţi dintr-un meteorit ar fi căzut în Iaşi: Un zgomot puternic, ca o explozie

Cu un an în urmă, deasupra Iașului un meteorit se dezintegra la mare înălțime și a produs un zgomot puternic pe o rază de cel puțin 80 Km.

„Astăzi, se pare că s-a întimplat din nou!!!! La ora 13:15 la sud de Iași, s-a resimțit un zgomot puternic, caracteristic unei explozii mari”, scrie profesorul de Fizică Silviu Gurlui, de la Universitatea Al I Cuza din Iași.

„La ora 13.15, la sud de Iași, s-a resimțit un zgomot puternic, caracteristic unei explozii mari. În perimetrul satului Ipatele, com Ipatele.

Casele/clădirile nu ar fi vibrat atât de tare, dar pe acoperișul unei case au fost recuperate bucăți de rocă „negricioase, una prezintă irizatii argintii, friabile” – după cum mi-a afirmat prietenul meu, Ciprian Ifteme, cel care le-a recuperat.

FOTO. Digi24

Urmează să le preiau și să le investighez. După primele informații, ar rezulta că a fost din nou un meteorit, direcția de cădere ar fi fost Scânteia-Ipatele-Țibănești-Tansa/Voinești.

Rog populația să menționeze ora și locul de unde a fost perceput zgomotul ca să reconstitui traiectoria și alte date de interes științific“, a scris pe contul său de Facebook profesorul Silviu Gurlui,

Mai mulți oameni au comentat la postarea lui, potrivit Digi24, spunând că au auzit un zgomot foarte puternic și toți au indicat aceeași oră, 13.15.

Cei care au comentat au menționat locuri diferite din județ unde se aflau când s-a auzit explozia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri