Caută
Close this search box.

Cabinetul Orban aşteaptă propunerile românilor pentru ridicarea restricţiilor pandemice VIDEO

Cabinetul Orban

Premierul Ludovic Orban a anunțat că regulile aferente ridicării fiecărei restricţii vor fi prezentate public până luni și vor fi supuse dezbaterii publice. Instituțiile vizate, dar și cetățenii, vor putea face propuneri.

„Setul de reguli aferente ridicării fiecărei restricţii va fi prezentat public cel târziu luni, astfel încât să fie în dezbatere publică. Va fi cunoscut dinainte de companii, de instituţii, de cetăţeni şi vom primi observaţii, propuneri privitoare la fiecare set de reguli aferent transportului public, aferent spaţiilor comerciale care se vor deschide, aferent saloanelor de coafură, de frizerii şi tuturor celorlalte categorii de activităţi care se vor redeschide”, a afirmat prim-ministrul în cadrul unei declaraţii de presă, susţinută cu ocazia vizitei la Uzina Dacia de la Mioveni.

La rândul său, ministrul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor, Lucian Bode, a declarat că vor fi elaborate reguli pentru transportul public şi că vineri va purta discuţii în acest sens cu reprezentanţii sectorului.

„Mâine, la iniţiativa domnului prim-ministru, vom avea o discuţie clară: ce măsuri luăm pe fiecare mod de transport în parte începând cu data de 15 mai”, a menţionat el.

În acelaşi timp, Bode s-a declarat încrezător că, până la data de 15 mai, Comisia Europeană va prezenta un set de recomandări, care să fie aplicate de către toate statele membre.

„Noi am avut săptămâna trecută o reuniune a Consiliului de miniştri de transporturi din Uniunea Europeană. Toate statele membre au solicitat la unison o propunere din partea Comisiei Europene, un set de recomandări, astfel încât toate statele membre să le poată aplica unitar. Vă aduceţi aminte, în momentul în care am înregistrat acele blocaje la începutul crizei în ce priveşte transportul de marfă, a venit Comisia Europeană, în acord cu toate statele membre, şi am creat acele culoare verzi prin care transportul de marfă s-a putut desfăşura fără nicio problemă atât în tranzit, cât şi la nivel naţional. Credem că până pe data de 15 mai Comisia Europeană va veni cu un set de recomandări, pe care le vor aplica toate statele membre”, a spus el.

Bode a adăugat că România este însă pregătită să ia măsuri pentru fiecare mod de transport, inclusiv la metrou.

„Ne-am adresat Ministerului Afacerilor Interne, pentru a ne sprijini, pentru că la metrou mai întâi trebuie să ne asigurăm că accesul se face în condiţii de siguranţă, în staţii, de asemenea, se păstrează distanţa, iar noi venim cu maximum de trenuri posibil în această perioadă, astfel încât timpii de aşteptare să fie între două, trei minute, respectiv şase, şapte minute, funcţie de staţiile Metrorex. Vom anunţa în perioada următoare, în zilele următoare, măsurile concrete pe care le luăm pe fiecare mod de transport în parte”, a precizat ministrul Transporturilor.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri