Caută
Close this search box.

Ce amenzi se dau pentru lipsa măștii de protecție, după 15 mai, în starea de alertă

După data de 15 mai, atunci când – așa cum a anunțat chiar președintele Klaus Iohannis – în România va fi decretată starea de alertă și nu ne vom mai afla sub măsurile restrictive impuse de starea de urgență, purtarea măștii de protecție va fi obligatorie în spațiile închise și în mijloacele de transport în comun.

Este o măsură care asigură protecția cetățenilor, cu atît mai mult cu cât apar măsuri de relaxare în ceea ce privește circulația persoanelor. Românii vor putea să iasă din locuințe fără a mai avea asupra lor declarația pe propria răspundere – aceasta fiind necesară dacă vor dori să părăsească localitatea -, dar masca de protecție va fi absolut necesară. Bineînțeles, cei care nu se vor conforma acestei prevederi vor suporta nedorite consecințe financiare.

În momentul de față, în unele localități unde portul măștii este obligatoriu, amenzile pentru lipsa măștii de protecție pornesc de la 100 de lei și pot ajunge până la 500 de lei. Deocamdată nu a fost luată o decizie în ceea ce privește valoare sancțiunilor care vor fi date în perioada stării de alertă, propunerile aflându-se la Ministerul de Interne.

”Noi contăm foarte mult pe spiritul civic, haideți, să spunem că în prima săptămână vom fi la nivel de avertisment, dar în a doua săptămână va exista și o sancțiune. Va exista o amendă (…) Nu ne-am gândit la un cuantum, toate sunt într-o analiză, toate sunt într-o expertiză la Ministerul de Interne”, a declarat Nelu Tătaru – ministrul Sănătății – la TVR, în cadrul emisiunii ”România 9”.

Ridicarea stării de urgență în România, după 15 mai, este rezultatul unei evoluții ”de platou” a crizei coronavirusului, a spus ministrul Săntății, Nelu Tătaru. Ne îndreptăm spre ”stabilizare”, însă fiecare zi înseamnă o analiză continuă a evenimentelor din plan medical.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri