Caută
Close this search box.

Ce va face Guvernul dacă CCR declară starea de alertă neconstituțională

Ludovic Orban

Ludovic Orban a declarat sâmbătă, la Târgu Mureș, că Guvernul este pregătit să reglementeze măsurile din timpul stării de alertă dacă CCR va declara neconstituțională legislația impusă după 15 mai.

Întrebat ce se va întâmpla dacă pe 13 mai CCR va declara neconstituțională starea de alertă, Ludovic Orban a spus:

“Vom emite o reglementare de tip OUG care să dea Guvernului și autorităților din România instrumentele necesare pentru a putea apăra viața și sănătatea cetățenilor români”.

Acesta a adăugat, potrivit Digi24, că Executivul nu va accepta ceea ce face CCR și “așa-zisul Avocat al Poporului”.

„Este inadmisibil ceea ce se întâmplă. În nici o țară din Europa nu s-a întâmplat așa ceva, și anume autoritățile, printr-o sesizare și o decizie a Curții Constituționale, practic să fie lipsite de instrumentele de a putea impune respectarea legilor, respectarea regulilor, mai ales într-o situația atât de gravă cum este situația provocată de epidemia de noul coronavirus.

Decizia CCR este un îndemn la nerespectarea Constituției. Este o instigare la nerespectarea legii și nerespectarea regulilor.

Decizia Curții pune în pericol viața și sănătatea fiecărui român. Arată că acești oameni care au pierdut orice legătură cu realitatea din societatea românească vor să-i ajute pe cei care încalcă legea, o minoritate, și nu au pic de respect pentru cei care respectă legea, mai mult de 98% dintre cetățenii români.

Nu putem sta cu mâinile în sân. Hotărârea CCR și în general acțiunile realizate de Avocatul PSD, ALDE și al lui Ponta nu fac altceva decât să calce în picioare dreptul fundamental al cetățenilor la viață și dreptul la sănătate”, a afirmat prim-ministrul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri