Caută
Close this search box.

Cine e misterioasa Katia, păcătoasa care l-a stors de vlagă pe marele conducător al Rusiei? FOTO

Cu o iubită energică și plină de temperament, cu treizeci de ani mai tânără, celebrul bărbat de stat și-a adus medicii personali în pragul exasperării.

În vreme ce până și la perechile cele mai pasionale sexul devenea neinteresant după câțiva ani, ei bine țarul Alexandru al II-lea (1818-1881) și frumoasa lui amantă brunetă Katia Dolgoruki s-au bucurat de o viață sexuală plină de pasiune de-a lungul tuturor celor cincisprezece ani de relație, cărora le-a pus capăt doar moartea lui.

Fără să fie prea inteligentă, Katia era cu 30 de ani mai tânără decât Alexandru și adora să facă dragoste. În fiecare zi.

În 1870, țarul i-a scris: „Ai văzut singură ce simt în adâncul meu, la fel cum și eu am văzut ce ți se întâmpla ție. Acesta este motivul pentru care ne-am împreunat ca niște pisici flămânde, atât dimineața cât și după-amiaza, și a fost frumos până la granița nebuniei, astfel încât chiar și acum aș vrea să urlu de bucurie și sunt încă plin în toată ființa mea.“

În 1876, sănătatea țarului dădea semne de înrăutățire. A fost consultat de medicul Curții, care nu a putut găsi vreo boală și care a indicat diplomatic că țarul în vârstă de 58 de ani suferea de epuizare și de „exces de relații sexuale“.

Dar această opinie medicală nu l-a descurajat pe țar. Curând după, i-a scris Katiei următoarele: „Mi-a plăcut la nebunie să fac dragoste cu tine, sunt cufundat încă tot în această stare. Ești atât de ademenitoare, că este imposibil să-ți rezist! Nu există cuvinte pentru acest delir”.

În același an, când se pregătea să aducă pe lume al treilea copil, Katia se plângea de faptul că nu va putea face sex o vreme după naștere.

„Mă simt atât de greoaie“, scria ea, „dar nu mă plâng, pentru că este numai vina mea, și mărturisesc că nu pot exista fără fântâna ta, pe care o iubesc într-atât, și prin urmare, după ce vor trece șase săptămâni, contez pe reluarea injecțiilor.“

Astfel de povești de amor au fost strânse și dezvăluite pe larg de Eleanor Herman într-un volum intitulat „În pat cu regele. O istorie a amantelor regale” (Editura Litera, 2020).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri