Caută
Close this search box.

Ciocniri violente între protestatari și forțele de ordine în mai multe orașe din SUA, după decesul lui George Floyd. Un protestatar, ucis

Ciocniri violente între protestatari și forțele de ordine în mai multe orașe din SUA, după decesul lui George Floyd, un afro-american neînarmat, în urma unei acțiuni a ofițerilor din Minneapolis.

Un protestatar a fost ucis, în timpul unei demonstrații în Detroit.

Sute de oameni s-au adunat, vineri seară, în apropierea Casei Albe, cerând dreptate pentru moartea lui George Floyd.

Manifestările au avut loc și în Minnesota, New York și California.

Un fost ofițer de poliție din Minneapolis, Derek Chauvin, a fost arestat și acuzat de omor și urmează să apară în instanță, luni.

Vineri seara, mulțimea s-a adunat în apropierea Casei Albe din Washington, purtând fotografii cu Floyd și scandând „Nu pot respira”, ultimele cuvinte ale acestuia, dar și ale lui Eric Garner, un bărbat de culoare care a murit după ce a fost imobilizat de poliția din New York în 2014.

Au fost conflicte violente între protestatari și poliție în mai multe orașe, inclusiv New York, Los Angeles, Chicago, Denver, Houston, Louisville, Phoenix, Columb și Memphis.

În Atlanta, clădiri au fost vandalizate și un vehicul de poliție a fost incendiat.

În Dallas, polițiștii au folosit gaze lacrimogene, după ce au fost atacți cu pietre.

Protestele la nivel național vin după cîteva zile de jafuri și incendii în Minneapolis.

La Casa Albă, președintele Donald Trump a solicitat departamentului de justiție să accelereze ancheta privind încălcarea drepturilor civile ale lui Floyd.

Președintele a mai spus că „jefuitorilor nu ar trebui să li se permită să acopere vocile atâtor protestatari pașnici”.

O altă postare a lui Trump pe Twitter a avertizat, pe de altă parte: „Cînd începe jaful, încep și împușcăturile”, informează BBC, citată de Mediafax.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri