Caută
Close this search box.

Comisia Europeană propune ca voucherele oferite de companiile aeriene să fie valabile cel puţin un an

Comisia Europeană va cere companiilor aeriene şi touroperatorilor să ofere vouchere care să fie valabile cel puţin un an, în locul călătoriilor care au fost anulate în perioada coronavirusului, atunci când îşi va prezenta recomandările pentru a ajuta industria turismului, informează Reuters.

Comisarul european pentru Transport, Adina Vălean, a declarat recent că va prezenta un set de recomandări pentru a face voucherele mai atractive.

„Pentru vouchere, noi o să prezentăm săptămâna viitoare în Comisie, eu împreună cu colegul meu Didier Reynders pentru protecţia consumatorilor, un set de recomandări pentru a face voucherele mai atractive”, a declarat vineri Adina Vălean, într-un dialog cu cetăţenii.

Oficialii europeni citaţi de Reuters susţin că, potrivit recomandărilor ce urmează să fie publicate miercuri de Comisia Europeană, voucherele ar trebui să ofere aceleaşi servicii, aceleaşi rute în cazul zborurilor anulate şi acelaşi condiţii de călătorie ca şi sejururile contractat iniţial. Clienţii care, până la urmă, nu vor folosi voucherele vor putea să ceară o returnare completă la maxim 12 luni după data la care voucherele au fost emise.

De asemenea, potrivit unui document consultat de Reuters, executivul comunitar va cere statelor membre să garanteze voucherele pentru a-i convinge pe clienţi să le accepte în locul returnării banilor, potrivit Agerpres.

Pentru cele 27 de state membre şi companiile europene, propunerile Comisiei vor funcţiona ca linii directoare, şi nu ca o lege pe care vor fi obligate să le respecte.

Însă aceste propuneri vin într-un context în care Germania şi alte state membre au cerut o suspendare a prevederilor UE care obligă companiile aeriene şi industria ospitalităţii să ofere returnarea completă a banilor pentru zborurile şi călătoriile turistice anulate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri